MNB
MNB - 2

Hírek

Dobó SE sportolói szerződések

2018. január 18., 14:22

Hat versenyzőjével kötött hosszú távú munka-, illetve tanulmányi szerződést a Dobó SE. A szombathelyi klub sportolói közül idén összesen tizenegyen készülnek jelentősebb nemzetközi viadalra.

Dobó SE sportolói szerződések

Sajtótéjékoztató keretében ismertették azt a hosszú távú együttműködést, amelyet a Szombathelyi Dobó SE hat versenyzőjével kötött. Pars Krisztiánnal, Halász Bencével, Gyurátz Rékával és Hudi Ákossal munka-, míg két tehetséges fiatallal, Rába Dániellel és Varga Donáttal tanulmányi szerződést írtak alá a vasi klub elöljárói.

Németh Zsolt - vezetőedző, Szombathelyi Dobó SE  
“Azt szerettük volna, hogy a sportolóink biztonságban érezzék magukat azzal, hogy az egyesület támogatni fogja az ő sportolási tevékenységüket. Illetve nekünk is fontos, hogy az itt felnevelkedő fiatalok, továbbra is kötődjenek az egyesülethez és tudjuk folytatni azt a munkát, amit az elmúlt hét-nyolc évben megkezdtünk.”

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián szerződése 2021 végéig szól, így egyértelműen biztosított a kitűnő sportoló felkészülése a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. A szombathelyi klub élversenyzője idén a berlini szabadtéri Európa-bajnokságra fókuszál, de előtte már a téli dobó országos bajnokságon is szeretne jól szerepelni.  

Pars Krisztián - kalapácsvető, Szombathelyi Dobó SE
“Mindenképpen kielégítő, mivel az volt a cél, hogy eljussak a 2020-as tokiói olimpiáig. Ebben az egyesület teljes mértékben mellém állt. Minden olyan dolgot megkapok, amit eddig megkaptam. Bíznak bennem, szeretném ezt majd meghálálni a későbbiekben.”

A Dobó SE sportolói közül idén összesen tizenegyen készülnek jelentősebb nemzetközi viadalokra. A legtöbben különböző korosztályos világversenyeken szerepelnek majd, de optimális esetben öten a felnőtt Európa-bajnokságra is kvalifikálni tudják magukat.