Hírek

Diplomaosztó

2019. február 18., 15:18

Több mint száz - köztük pedagógus-, műszaki menedzser- és gépészmérnök-hallgató vehette át oklevelét a hétvégén az ELTE Savaria Egyetemi Központ diplomaosztó ünnepségén. Szombathelyen működik az ország legnagyobb duális gépészmérnökképzése, amely 2015-ben indult, most végzett az első évfolyam.

Diplomaosztó

111 hallgató tette le esküjét az ELTE szombati évközi diplomaosztóján, amely több szempontból is történelmi jelentőségű volt. Most először vehették át oklevelüket a végzős gépészmérnökök, és a tavaly júliusban alakult Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ is most adta ki az első diplomáit.

Németh István – rektorhelyettes, ELTE Savaria Egyetemi Központ
„Ez egy nagyon jó kezdet, nagyon jó kilátásokat vetíthet elénk. Két nagyon fontos brand, a gépészmérnök és a tanárképzés brandje újra él Szombathelyen, és újra működik ez a rendszer.”

A pedagógusok a társadalom meghatározó szereplői. A Berzsenyi-brand a képzés módszertani megújítását is jelenti – mondta az ünnepségen a rektorhelyettes, és hozzátette, hogy a példaértékű szombathelyi duális gépészmérnökképzés jó kezekbe került az ELTE-n belül. Az ország legnagyobb ilyen képzésébe bekerülni sem könnyű, hiszen itt volt a 2. legmagasabb a ponthatár. Az itt megszerzett diploma nemzetközi szinten is megállja a helyét – emelte ki a kar dékánja.

Horváth Zoltán – dékán, ELTE Informatikai Kar
„Már most elindul egy részképzés azoknak, akik a mesterképzést célozták meg. Szeptembertől indul a gépészmérnök mesterképzés is. Azt is ki szeretném emelni, hogy nem csak magyar nyelven folyik most már ez a képzés, hanem angol nyelven is.”

28 gépészmérnök vette át a diplomáját, 24-en közülük a duális képzésben végeztek.

Jäckel Ferdinánd
„Most kezdődik az a folyamat, hogy a duális gépészmérnök képzésben a gyakorlati helyünkön vagy egy másik cégnél elhelyezkedve, és nagyon fontos az önképzés is, hogy a gyakorlatban mit kell csinálni.”

A végzősöket Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és Harangozó Bertalan kormánymegbízott, valamint Puskás Tivadar polgármester is köszöntötte. Szóltak arról, hogy a duális gépészmérnök képzés az egyetem, a gyakorlati oktatást vállaló cégek és a város együttműködésének sikere.