Hírek

Digitális óvodák

2018. szeptember 24., 13:56

A közgyűlés áprilisban fogadta el a digitális óvoda mintaprogramot. Ennek részeként először a Gazdag Erzsi Óvodában adtak át projektorokat, vetítővásznakat, interaktív táblákat közel 3 millió forint értékben.

Digitális óvodák

Külön kosárba válogatják a gyerekek a gyümölcsöket és a zöldségeket. Hasznos és tanulságos feladat, amit az interaktív táblán jóval egyszerűbb gyakorolni, mint a valódi darabokkal. A kicsiknek külön motivációt is jelent ez a módszer.

Molnár Anikó – óvodavezető, Gazdag Erzsi Óvoda
„Gondolok itt a rajzolásra. Amelyik kisgyerek nem szeret rajzolni, valószínűleg az aktív panelen szívesen megteszi, és onnan át tudjuk vezetni a papír alapú rajzolás megkezdéséhez”

Továbbra is a mozgás, mesélés, verselés áll majd a foglalkozások középpontjában. Az informatikai eszközök révén viszont olyan tartalmakat ismerhetnek meg, amelyekkel a való életben nem találkoznak, ilyen például a mélytengerek élővilága vagy akár a méhek élete.

Puskás Tivadar – polgármester
„Itt, ebben az óvodában, a Gazdag Erzsi Óvodában indítjuk példaként azt a rendszert, ami várhatóan a közgyűlési határozat alapján, hogyha beválik, akkor utána az összes óvodában kiterjesszük”

Az elmúlt négy évben a város minden óvodájában kialakították az internetes hálózatot, számítógépeket, multifunkcionális eszközöket szereltek be.

Keringer Zsolt - osztályvezető, Informatikai, Minőségügyi és Gondnoksági Kabinet
„Egy informatikai koncepció került elfogadásra, mely mentén az önkormányzat egy olyan támogatást biztosított, pénzügyi forrással természetesen, amely lehetőséget biztosított az egyes intézményekben a fejlesztéseinek kialakítására”

A Gazdag Erzsi Óvodában 2,8 millió forintból 3 projektort, 3 kivetítővásznat és két interaktív táblát szereztek be.