Hírek

Diákolimpikonokat jutalmaztak

2019. december 05., 14:36

20. alkalommal jutalmazta az önkormányzat azokat a fiatalokat, akik az előző tanév valamelyik diákolimpiáján dobogós helyezést értek el. Az idén 174 általános és középiskolás diák teljesítményét ismerte el a város.

Diákolimpikonokat jutalmaztak

Szombathelyi diáksportolók, testnevelő tanárok és szülők töltötték meg a Városháza nagytermét szerda délután. A sikeres versenyzőket ünnepi műsor fogadta, a jó hangulatot Nagy Jonathán bűvészmutatványai alapozták meg. A Magyar Diáksport Szövetség kiemelt sportágaiban meghirdetett versenyein, valamint a szakszövetségek által rendezett diákolimpián dobogós helyezést elért gyerekeket a polgármester is köszöntötte. Nemény András azt mondta, büszke a fiatalok teljesítményére, elismeréssel szólt a tanárok munkájáról, és megköszönte a szülők támogatását.

Az idén 174-en kaptak ajándékot és oklevelet.

Varga Donát - Nagy Lajos Gimnázium
Az idei diákolimpián első heylet szereztem diszkoszvetésben, ezt az elmúlt évekre nem mondhatom el, mert mindig pechesen jött ki a verseny, nem jött ki az a forma, mert igazából kalapácsvető vagyok, a diszkoszvetés kiegészítő dobószám.

A legtöbb helyezéssel a bolyaisok büszkélkedhetnek, köztük a lány tornászcsapat tagjai, akik a dobogó legfelső fokára állhattak tavasszal Budapesten.

Mayer Julianna - ELTE Bolyai János Gimnázium
Mindenki 100 százalékosan odatetette magát az edzéseken és inkább mindenki úgy volt vele, hogy még egyszer, még egy kicsit tovább maradni, kicsit csinálni, azért, hogy tökéletessel fejezzük be, és úgy álljunk oda a versenyre, hogy mi ezt most tényleg megcsináljuk, és magabiztosan. 05:18

Több sportágban is eredményesek voltak a Zrínyi diákjai, a lány kézilabda-csapat 2. lett a békéscsabai diákolimpián.

Juhász Luca - Zrínyi Ilona Általános Iskola
Egy egyesületen belül játszunk, és mindenki ugyanabba az iskolába jár, és vannak heti egyszer reggeli edzésünk és délután is edzünk, és ott gyakorlunk rá. 00:38

Szinte minden sportágban voltak szombathelyi érmesek az előző tanévben az úszástól a kötélugráson át a duatlonig. A játékos sportversenyben az 1. és a 2. helyen is városunk fiataljai végeztek.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság
A Zrínyi és a Derkovits, hogy két szombathelyi csapat legyen a topban, és hát már több megye próbálkozott, hogy az elődöntőben csak ne Vas megyei ágra kerüljenek, mert esélyük nincs onnan továbbjutni, ennek roppant örülök. 02:58

Szombathelyen az iskolák több mint felében működik ma már diáksportegyesület, és a tanulók többsége igazolt sportoló.