Hírek

DerkErős

2017. november 17., 16:34

A nyolcadik osztályos Simon Barnabás lett a Derkovits-iskola legerősebb diákja. A versennyel vette kezdetét az 50 esztendős jubileumát ünneplő oktatási intézmény programsorozata.

DerkErős

DerkErős volt az elnevezése  annak a sportversenynek, mellyel megkezdődtek a Derkovits Gyula Általános Iskola 50 éves jubileumához kapcsolódó programok. A gyorsaságra és az erőre építő viadalon 15 diák mérette meg magát. Valamennyiüknek egy kilenc akadályból álló pályát kellett leküzdenie, mely a tornaszobából indult és a második emeleti folyosón ért véget.  

Kovács Péterné - intézményvezető, Derkovits-iskola
“Szerettük volna kiválasztani, hogy az iskola legerősebb diákja. Az ötlet úgy jött, hogy az iskolánk ebben a tanévben ünnepli a fennállása 50. évfordulóját és mivel nálunk mondig a sport volt a legerősebb, ebben vannak a legjobb versenyeredményeink, ez lelkesíti a legjobban a tanulókat, úgy gondoltuk, hogy a nyitóünnepség is a sporthoz kapcsolódjon.”

A remek hangulatú verseny hihetetlenül szorosan alakult. Az érmesek és a helyezettek között csupán néhány másodpercnyi különbség volt. Végül Simon Barnabás diadalmaskodott, megelőzve Rosner Gergőt és Palkó Bálintot. Valamennyian a 8/B osztály tanulói.

Simon Barnabás - tanló, Derkovits-iskola
“Sportolok, futballozok, mellette pedig otthon edzek. Heti három edzésem van, emellett heti egy meccsem. Próbálok odafigyelni az edzésre és az evésre is. Nagyon jó érzés elsőnek lenni. Nem is gondoltam volna, hogy én leszek.”

A jubileumi rendezvénysorozat természetesen folytatódik majd a Derkovits-iskolában. Többek között különböző művészeti- és sportversenyek, kiállítások, előadások várnak a tanulókra, valamint az érdeklődőkre.