Hírek

December 5-én este körbejárta a várost a Mikulás

2018. december 06., 15:24

Mindenütt gyereksereg készült az eljövetelére. Sok százan kaptak ajándékot, hiszen jók voltak ebben az évben is.

December 5-én este körbejárta a várost a Mikulás

“Közben még fűzöl rá gyöngyöt is!”

Az oladi Mikulásváró programsorozat első eseménye már több mint egy évtizede a kézműves foglalkozás, amely a könyvtárban várta kisebb és nagyobb gyerekeket. Az Olad Városrészért Egyesület anyagi támogatásával az érdeklődők - akik részben az iskola tanulói, részben környékbeliek - fonálból, papírból, gyöngyökből, sőt nyalókából készítenek apró figurákat

Kissné Ráczkevi Irén - könyvtáros, Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola
“Ami különösen a kedvencünk, a két karácsonyfa, nagyon szép és nagyon egyszerű, bonyolultnak látszik, de nagyon egyszerű, maradék fonalból, kartonpapírból, gyöngy díszítéssel szerintem kiváló karácsonyfadísz készíthető belőle.”

A Víztoronynál is összegyűlt a gyereksereg: a Mikulás itt nem szánon, hanem hintón érkezett - csomagjából mindenkinek jutott ajándék.

“A fránya krampusz mindig megharapja a kezemet!”

Több száz család jön el ide december ötödikén évről évre játszani, együtt enni egy jót, és játszani. A környékbeliek a közösségi hely korszerűsítésében bíznak.

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
“Nagyon bízunk benne, hogy sikerülni fog a beruházás, és 1-2 év múlva már a megújult Víztorony alatt állahtunk.”

Bobó kezébe már korán csomag került.

Pehi Orsolya
“Tavaly is voltunk már itt, akkor még csak 2 éves volt, sok mindent nem fogott fel belőle, gondoltuk, idén is kijövünk, nagyon tetszett neki a Télapó és a szán, úgyhogy a kisöccsével felültek, mentek egy kört itt a Víztorony körül, és hát természetesen a csoki.”

Horváth Krisztina
“Első alkalommal látogatunk ki erre a rendezvényre, Palkó most találkozott életében másodszor a Mikulással, nagyon, nagyon tetszett neki, viszont ami még jobban tetszett, az az akadálypályák és a zsetonok, nagyon nagy benne a versenyszellem.”

A polgármester is meglátogatta a Brenner-parkban összegyűlt tömeget, az ünnep névadójáról, Szent Miklósról emlékezett meg.

A Hárofit Közhasznú Egyesülethez is megérkezett a Mikulás szerán este: a Nárai utcai székházban több száz csomagot kaptak a szociálisan nehéz helyzetben élő, jó gyermekek.