Hírek

Darts-főváros lesz Szombathely

2020. szeptember 23., 19:31

Szombathely ad otthont az országos darts-bajnokság következő fordulójának. A Szombathelyi Darts Club életében óriási mérföldkő, hogy először rendezhet ilyen jelentőségű versenyt a városban.

Darts-főváros lesz Szombathely

Az előttünk álló hétvégén Szombathely lesz a darts sport magyarországi fővárosa. Péntektől vasárnapig közel 200 amatőr és profi dartsos méri össze a tudását a Haladás Sportkomplexumban, ahol a Steel Országos Bajnokság harmadik fordulóját és a Magyar Kupa küzdelmeit is rendezik. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szombathely városa először ad otthon ilyen jelentőségű országos versenynek, amely nagy elismerése a szombathelyi dartsegyesület munkájának.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club
“Óriási megtiszteltetés és talán óriási felelősség is, de erre készülünk már nagyon régóta. Az elmúlt években különböző városokban sikerült megszervezni ezt az eseményt és most szerencsére egy komoly szombathelyi támogatással ide tudtuk hozni Szombathelyre ezt a hétvégi országos bajnoki, illetve kupafordulót. Nagyon örülünk neki, nagyon várjuk az eseményt.”

A hétvége a pénteki nyílt versennyel, a Dreher Haladás Open küzdelmeivel rajtol, amelyen versenyengedéllyel nem rendelkező amatőrök is indulhatnak.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club
“Nagyon bízom benne, hogy közülünk is kikerül olyan versenyző, akikre büszkék lehetünk. Az országos egyéni fordulókra is bizakodással tekintünk előre.”

A Steel Országos Bajnokság fordulóját szombaton 10 órától, az egyéni Magyar Kupát vasárnap 10 órától rendezik a Haladás Sportkomplexum csarnokában. A versenyekre a biztonsági intézkedések betartásával nézők is beléphetnek.