Hírek

Csapadékelvezetési gondok

2018. április 25., 15:05

Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az itt lakók sokszor csak kerülőúton tudnak bemenni a házba. A városvezetők most próbálnak megoldást találni a problémára.

Csapadékelvezetési gondok

Műszaki szakemberekkel együtt járta be Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok a Szűrcsapó utca és a Rohonci út sarkán álló ház környékét. Egy itt lakó fordult hozzájuk segítségért, mert gondok vannak a csapadékvíz-elvezetéssel.

Puskás Tivadar – polgármester
„Akkor megígértük a panasztevőnek, illetve a lakosoknak, mindenkinek aki itt lakik, hogy ennek igyekszünk utána járni. Ez múlt héten csütörtökön volt ez a fogadóóra, hát a mai napra sikerült összehozni a stábot.”

Az itt lakóknak korábban azt mondták: ezt a gondot maguknak kell megoldaniuk. Pőcze Ferenc abban bízik, hogy a szakemberek most személyesen is meggyőződtek a problémáról.

Pőcze Ferenc
„Ha nagy csapadékvíz van, elárasztja ezt a területet, annyira, hogy itt gond a jövés-menés és a legtöbb esetben csak kerülővel, a parkon, a fák mellett tudunk közlekedni. Ezt a problémát már felvetettem, és fölvetettem 2003 7. hónapban.”

A régóta húzódó problémának nem sokára pont kerülhet a végére.

Lendvai Ferenc – tanácsnok
„Befejeződnek a csatornázási munkálatok a stadion előtt és utána nyár végéig teljesen új burkolatot kap, ezzel a csapadékvíz-elvezetés problémája is reméljük meg fog oldódni. Viszont itt a mellékutcákban tisztításra van szükség, a vízelnyelőket és a csatornákat tisztíttatni fogjuk.”

A lakók a nagyra nőtt fák és a parkolók rendbetétele ügyében is segítséget kértek, a városvezetők ezt már jelezték is az illetékeseknek.