Hírek

Családbarát munkahelyeket és munkahelyi vezetőket ismert el a Vas Megyei Közgyűlés

2020. december 15., 23:03

A családbarát szemlélet versenyelőnyt is jelenthet a cégek számára. A vírushelyzet pedig még inkább felerősítette ennek szükségességét – hangzott el a Megyeházán, ahol 3. alkalommal adták át a Vas Megyei Közgyűlés által három éve alapított Családbarát Munkahely, és Családbarát Munkahelyi Vezető díjakat.

 

Családbarát munkahelyeket és munkahelyi vezetőket ismert el a Vas Megyei Közgyűlés

„2018-ban alapítottuk a családbarát munkahely díjakat, és most eljutottunk oda, hogy 3. alkalommal egy hibrid formában kerülnek átadásra.”

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke online köszöntötte a vasi családbarát díjkiosztó résztvevőit, akik szintén az interneten keresztül kapcsolódtak be az ünnepi eseménybe. A helyszínen pedig Balázsy Péter jegyző beszélt a hivatal családbarát intézkedéseiről, melyekkel kétszer is országos családbarát díjat nyertek el.

Balázsy Péter – jegyző, Vas Megyei Önkormányzat
A családbarát gondolkodás, amely nem csupán versenyelőnyt jelent, hanem saját magunk gondolatiságának az alapját is jelentette, jelenti ezt ma is.”

A Vas Megye Családbarát Munkahelye címet a 100-nál több munkavállalót foglalkoztató cégek közül az IVY Kft. nyerte el. Az elektronikai nagyvállalat táboroztatta dolgozói gyermekeit és szociális csomagot is bevezetett.

Pákozdi Gábor – ügyvezető igazgató, IVY Technology Kft.
Főleg az anyukáknak, mikor a gyerekek nem tudtak iskolába menni, felajánlottunk nekik egy olyan lehetőséget, hogy a jövedelmük egy részéhez hozzájuthattak, miközben vigyázhatnak a gyerekükre, viszont a velünk való kapcsolatuk nem szűnik meg.”

A 100 fő alatti kategóriában a Szentgotthárdi Thermalpark kapta a Családbarát Munkahely Díjat. Többek között bevezették a részmunkaidőt, a távmunkát, segítik a kismamák visszatérését, a képzéseket pedig munkaidőben tartják – így csökkent a fluktuáció is. Vas megye Családbarát Vezetőjévé 2020-ban Ágh Ernőnét, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatóját választották. A több mint ezer fős szervezet évek óta segíti esélyegyenlőségi tervével munkatársait.

Ágh Ernőné – főigazgató, Vas Megyei Kormányhivatal
„Nagyon fontos, hogy a munkahely ne csak munka legyen, hanem egy olyan hely, ahol figyelembe veszik a vezetők a családi hátteret is, hogy honnan jönnek az anyukák, apukák.”

A MAM-Hungária Kft. 2018-ban elsőként nyerte el a megye Családbarát Munkahelye díjat, tavaly pedig Kiss Katalin ügyvezetőt az év Családbarát Munkahelyi Vezetőjévé választották. Ezúttal a vaskeresztesi vállalat munkavállalóik jól létét szolgáló egészségprogramjuk és egyéb intézkedéseik miatt a megyei önkormányzat Családbarát különdíját kapta. Szintén különdíjban részesült a Muraba Európai Területi Társulás, amely két magyar és két szlovén intézményt fog össze.

Papp Bálint – igazgató, Muraba Európai Területi Társulás
„Az idei évet sújtó vírushelyzet a határokon átnyúló ingázást is korlátozta. Az általunk bevezetett intézkedések elsősorban arra vonatkoztak, hogy ne korlátozzuk a munkavégzést a 4 fal közé, és a 8-16.00-ig tartó időkorlát közé.”

A virtuális díjkiosztón elhangzott: a családbarát szemlélet 2020-ban minden eddiginél fontosabb volt a munkáltatók és a munkavállalók számára is.