Hírek

Családbarát munkahelyek

2019. november 06., 14:25

December 10-ig lehet pályázni Vas Megye Családbarát Munkahelye valamint a Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője címre. A megyei közgyűlés tavaly alapította ezt a díjat azzal a szándékkal, hogy minél több kis és nagyvállalat fordítson figyelmet a család és a munka egyensúlyára, a dolgozók jól létére. Az idei pályázat részleteit sajtótájékoztatón ismertették.

Családbarát munkahelyek

Családias légkör, őszinte és folyamatos kommunikáció, a dolgozók igényeinek, esetleges problémáinak feltárása és megoldása; kismama műszak, valamint komplex egészségprogram – többek között ezzel az a munkáltatói attitűddel és a munkatársak elégedettségét szolgáló intézkedésekkel nyerte el tavaly a 100 fő felett foglalkoztatók között a Vas Megye Családbarát Munkahelye címet a MAM-Hungária Kft. Vas Megye Közgyűlése 2018-ban alapította a díjat, most második alkalommal várják a pályázatokat.

Majthényi László – elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Szeretnénk biztatni mindenkit, aki érdeklődik ez iránt, hogy adja be a pályázatát meg a jelentkezését.”

Idén is két kategóriában várják a vállalkozások pályázatait: a Vas megyei telephelyen 100 főnél kevesebb és ennél több dolgozót foglalkoztatók nyerhetik el a családbarát munkahely címet. Emellett Vas megye Családbarát Munkahelyi Vezetője Díjra is várják a javaslatokat.

Balázsy Péter – megyei jegyző
„Az a célunk ezzel, hogy felhívjuk a figyelmét a megyében működő vállalkozásoknak, hogy micsoda tartalékot, micsoda lehetőséget jelent a család és a karrier összeegyeztetése a munkában. Milyen lehetőség van abban, ha olyan embereket foglalkoztatunk, akik egyébként a munkaerőpiacon jelenleg nincsenek jelen.”

Kisgyermekes anyukák visszatérését segítő intézkedések, rugalmas, a megszokottól eltérő foglalkoztatási formák, közösségi programok, munkaidő kedvezmény – többek között ezek is lehetnek egy családbarát munkahely meghatározói. A díj alapítójának célja, hogy minél több munkáltató valósítson meg családbarát intézkedéseket. A pályázatokat december 10-ig várják. A Vas megyében működő család és karrier irodák közül három összefogásával jött létre a közgyűlési díj. Az eredményeket december 13-án hirdetik ki. A jó gyakorlatokat pedig közzéteszik.