Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Civil sajtóreggeli az Esélyek Házában

Adásban volt: 2017. december 5.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Kötélugró verseny, mézkóstolás és karácsony előtti jótékonysági akciók - ezekről szólt az idei utolsó civil sajtóreggeli az Esélyek Házában. Az egyesületek, alapítványok és az újságírók szokásos rendezvényéről nem hiányozhatott a Mikulás sem.

December 5-én, az önkéntesek nemzetközi napján a jeles dátumhoz illő helyszínen, az Esélyek Házában várták az újságírókat a civilek. Elsőként a kötélugrók karácsony kupáját ismertették, amely 16-án lesz a Bolyai-iskolában, és amely a sportág utánpótlás versenyzőinek biztosít bemutatkozási lehetőséget.

Először szervezett a város kulturális központja olyan akciót, amikor a közönséggel együtt próbálnak segíteni a nélkülöző szombathelyieknek. A Sportház aulájában december 18-áig, nyitvatartási időben egy dobozba várják az adományokat.

Zsirai Dóra - szakmai koordinátor, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
“Szalon-képes adománygyűjtő akciónak neveztük el azt a kezdeményezésünket, melynek során az egyházmegyei karitász főplébánia csoportjával együttműködve rászoruló családok részére gyűjtünk szaloncukrot, illetve tartós élelmiszert. Elsődleges célunk 100 kilogramm szaloncukor összegyűjtése, hogy a karácsony angyalait jelképező szaloncukorral okozzunk egy kis örömet a rászoruló családoknak, illetve gyermekeknek.”

Egy belvárosi romkocsma segítségével szervezett adománygyűjtést a rumi és más vasi gyermekotthonok részére egy szervezet. A vendéglátóhely karácsonyfáját a gyerekek kívánságaival teleírt papírok díszítik, ezeket teljesíthetik a segítő szándékú szombathelyiek.

Simon Györgyné - Kézfogás a Gyermekekért Szociális Egyesület
“Már az első napon szinte az első 25 el is fogyott. És így terjesztettük ki további intézményekre. Így az ikervári és a gencsapáti otthonok részére gyűjtünk adományokat. Tehát a Mikulásgyár szisztéma szerint kis dobozkákba a gyerekek életkorának, illetve érdeklődésének megfelelő apró kis játékokat várunk.”

Bemutatkozott egy sárvári méhész egyesület is, amelynek tagjai vidéki mézkóstolókkal népszerűsítik ezt az egészséges terméket. A sajtóreggelire a Mikulás is ellátogatott, aki édességgel jutalmazta a civileket és az újságírókat.

2017. december 05.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében