Hírek

Célba értek a piaci adományok

2021. március 31., 14:23

Célba értek a Joskar-Ola Alapítvány és a Vásárcsarnok közös segélyakciójában összegyűjtött húsvéti ajándékcsomagok. Három napon át vártak tartós élelmiszert és pénzbeli felajánlásokat a piaci adománypontnál. 80 ezer forint jött össze, ebből vásároltak a piaci árusoknál sonkát, tojást, kalácsot, és más húsvéti finomságokat. A csomagokat rászoruló családoknak juttatták el a házhozszállításban közreműködő önkéntesek.

 

Célba értek a piaci adományok

Kalács, sonka, tojás, torma, medvehagyma, barka - hagyományos húsvéti ételekből és díszekből összeállított csomagok sorakoznak a Vásárcsarnokban, szállításra várva. Az elmúlt napokban gyűjtötték össze önzetlen segítők felajánlásait, ebből vásárolták meg a gazdag ünnepi reggeli hozzávalóit, amelyeket a Joskar-Ola-lakótelepen élő, nehéz helyzetű családoknak juttattak el.

Bakos Ildikó - elnök, Joskar-Ola Alapítvány
"Az alapítványnak a látókörében benne vannak ezek a rászoruló családok, sokan kérik ebben a krízishelyzetben a segítségünket nemcsak a Joskar-Ola-lakótelepről, hanem a város különböző pontjairól. Napi kapcsolatban vagyunk, így rálátunk sajnos az életükre, így próbáljuk segíteni őket. Egy-egy csomag értéke kb. 6-7000 forint."

A tavaly március óta működő "Ne cipekedj, nagyi!" piaci önkéntes szolgálat tagjai vállalták, hogy házhoz viszik a húsvéti csomagokat. Szerdán délelőtt indultak útnak, sorra felkeresték a listán szereplő címeket.

"Halló, jó napot kívánok! Jó napot, nyitom! Köszönöm!"

Eredetileg tíz családnak terveztek segíteni, végül az összegyűlt 80 ezer forintból összesen 15 háztartásba kerülhetett húsvéti ajándékcsomag. Anikó sok nehézséggel küzdő, autista kisgyermeket nevelő édesanya, hozzá is érkezett egy doboznyi finomság.

"A Joskar-Ola alapítvány és a Vásárcsarnoknak a közös, húsvéti adománygyűjtő programjában szeretnénk ezt a csomagot átadni, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánni az egész családnak."

Az élelmiszereket kedden vásárolták meg a piaci árusoknál, hogy minél frissebbek legyenek a hozzávalók. Minden megajándékozott örömmel fogadta a húsvéti pakkot.

"Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult és gondolt ránk, és kívánok én is mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket."

A Vásárcsarnok és a Joskar-Ola Alapítvány nemrég indult együttműködésének ez az adománygyűjtő akció volt az egyik első eredménye. Nem csak rászoruló családokon segítettek, de a piaci árusok forgalmának növekedéséhez is hozzájárultak azzal, hogy náluk vásárolták meg a húsvéti finomságokat.