Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Cassis, az idei karnevál tortája

Adásban volt: 2019. augusztus 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A Cassis fantázianevű alkotást választotta az idei Karnevál tortájának a szakmai zsűri. Az eseményre kilenc süteményt neveztek a profi és amatőr cukrászok. A Cassis egy rendkívül krémes különlegesség.

Mogyorós, kávés, diós, áfonyás, almás - közkedvelt ízekkel dolgoztak azok a profi és amatőr cukrászok, akik a Karnevál tortája címért versenyeztek. Idén hatodik alkalommal mutatták meg tudásukat.

Mészáros Gábor - cukrászmester, tulajdonos, Mészáros Cukrászda
“Nagy örömünkre szolgál, hogy az elejétől kezdve hobbisták és profi cukrászok is jönnek, és egyre kisebb a különbség a lelkes amatőr és a profi cukrászok között, idén tényleg, mivel évről évre jobb a minőség, az idei megint csak - amit nem gondoltam volna tavaly - messze összehasonlíthatatlan az előző évekkel, nagyon szép, nagyon jó tortákat hoztak a versenyzők.”

Az ország tortája győztese, Tóth Norbert mellett a harmadik helyezett Ipacs Balázs is zsűrizte a karneválra készült alkotásokat - ők egyébként a versenymunkájukból hoztak is kóstolót az eseményre. (09:35) Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője is méltatta a versenyzők munkáit. A szakértők az ízvilág mellett az illatot, a torta állagát, megjelenését, a karneváli jelleget is figyelték. Mindezek alapján a ribizlis Cassisra voksoltak.

A diák polgármester, alpolgármester mellett a város jó tanulói, jó sportolói ennél az asztalnál ültek: ők is segítettek zsűrizni.

Sziber Máté - diákpolgármester
“Nagyon ízlik eddig mindegyik torta, pontozásban nagyon nehéz dolgunk van, hiszen nagyon kemény a verseny, nagyon sok finom torta van.”

Az asztalokhoz kilenc tortából vittek kóstolót - de az esemény végén az ország tortája verseny első három helyezett finomságából is kaptak a jelen lévők.

Németh Csenge Borbála - diák alpolgármester
“Én nagyon szeretem a gyümölcsös süteményeket, én nagyon édesszájú vagyok, de nekem a gyümölcsös a favorit, nyilván a csokisat is szertem, minél édesabb legyen, az a cél!”

A Karnevál tortája, a Cassis savanykás-gyümölcsös ízét a feketeribizli adta, de a lágy csokoládékrém sem hiányzott a finomságból.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
“A Fő téren mindig felállítunk egy tortapavilont, ahol a Karnevál Tortája mellett természetesen az azévi ország tortáját is lehet kóstolni, de azt megfigyeltük már, hogy a Karnevál Tortájának mindig nagyobb sikere van, a szombathelyiek elsősorban azt keresik, és csak másodsorban az Ország Tortáját.

A Mészáros Cukrászda Cassisa győzelme mellett (28:20)második lett Pál Judit Cézár koronája lett, a (28:38)harmadik helyet pedig Banga László Római frissítője nyerte el.

Az ünnepélyes díjátadás a Savaria Történelmi Karneválon pénteken, augusztus 23-án, 17:45-kor a Borok Utcájában történik majd.

2019. augusztus 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében