Hírek

Bűnmegelőzési tanácsok Mindenszentek előtt

2014. október 28., 15:04

Várhatóan idén is több tízezren keresik fel Halottak napja alkalmából a megye legnagyobb temetőjét Szombathelyen, a Jáki úton. Ahol pedig nagy a tömeg, ott megszaporodhat a lopások száma is, éppen ezért a rendőrség bűnmegelőzési tanácsokkal óvatosságra int. Változik a temető környékén a közlekedési és a behajtási rend is.

Bűnmegelőzési tanácsok Mindenszentek előtt

Mobiltelefon, és tömött bevásárló táska is hevert a Jáki úti temető előtt parkoló autókban. Ez már csábító lehet a tolvajok számára. A rendőrség bűnmegelőzési munkatársa és a Szombathelyi Polgárőrség elnöke egyelőre szórólapokkal figyelmezteti a tulajdonosokat, vigyázzanak értékeikre. A hétvégén már járőrözni is fognak a polgárőrök, civil és egyenruhás rendőrök.

Farkas Lajos elnök, Szombathelyi Polgárőrség
28 fővel minden ki be van vetve. Feláldozzák a szabadnapjukat. A temető környékén már reggel 7-től járőrözünk.- 32.23 körbejárjuk a temetőket, meg a gépjárművekre figyelünk oda.

Ez a hölgy azt mondja, nem is hozta be a temetőbe táskáját, hogy munka közben ne kelljen rá vigyáznia.

Kocsis Lászlóné
Benn hagytuk a kocsiban. Lehet, hogy ott sincs biztonságban, esetleg feltörik. De a bejáratnál, őrzött helyen hagytuk. Talán jó helyen van.

A rendőrség szerint ez sem biztos megoldás.

Varga Sándor bűnmegelőzési főelőadó, VMRFK
Figyeljünk arra, hogy gépjárművekben ne hagyjunk semmi értéket. Figyeljünk arra, ha a parkolóban berakjuk az értéket a csomagtartóba, azt más is láthatja. Figyeljünk arra, hogy a temetőben bent ne hagyjuk őrizetlenül a sírra, padra letett értéket, mert könnyen kihasználják a zsúfoltságot. A bűnözőknek mindig jó célpont egy otthagyott táska vagy kabát.

Várhatóan több tízezren érkeznek idén is a Jáki úti temetőbe. A torlódások elkerülése érdekében egyirányúsítják a környező utcákat.

Kiskós Ferenc ügyvezető igazgató, Vas Megyei Temetkezési Kft.
A temetőbe az engedéllyel rendelkezők 1-2-án reggel6.00-12.00 óráig hajthatnak be, valamint mindazok, akiknek egészségi állapota ezt igényli.

Behajtani csak a főkapun, távozni pedig a ravatali és a perinti kapun lehet gépkocsival. Az ingyenes temetői járat a baleset veszély elkerülése érdekében 1-jén és 2-án nem közlekedik.