Hírek

Bravúrdöntetlent játszott a tavaszi nyitányon az AVUS

2021. február 23., 13:44

Az Aligátorok izgalmas mérkőzésen végül 5-5-re végeztek a listavezető Nagykanizsa ellen a másodosztályú vízilabda-bajnokságban.

 

Bravúrdöntetlent játszott a tavaszi nyitányon az AVUS

Fontos rangadó várt az első tavaszi fordulóban az AVUS vízilabda-csapatára, a harmadik helyen álló Aligátorok az éllovas Nagykanizsát látták vendégül az OB I/B-s bajnokságban. Volt miért visszavágnia a szombathelyieknek, hiszen ősszel hazai pályán egy góllal a Kanizsa nyert. A találkozón a sötétkék sapkás vendégek szereztek vezetést, az AVUS a túloldalon nem tudott betalálni. Büntetőt is hibázott a hazai csapat, majd az egyik próbálkozás a kapufán csattant. A védekezés jól működött, de a befejezéseknél pontatlanok voltak az Aligátorok, így az első negyed null-kettővel zárult.

A második negyedben ugyan megszületett az első hazai találat, de továbbra sem volt szerencséjük, újabb kísérlet jött ki a kapufáról. Megvoltak a helyzetek, de azok rendre kimaradtak, a második negyedet egálra hozta az AVUS, a félidőben 1-3-at mutatott az eredményjelző.

A harmadik etap elején sikerült egy gólra zárkózniuk az Aligátoroknak. Továbbra is remekül működött a védekezés, de a túloldalon a második büntető is kimaradt. A labdaszerzés után végigvitt támadás végén összejött az egyenlítés. A Nagykanizsa nem talált be a harmadik negyedben, így döntetlen állásról várták a zárófelvonást a csapatok.

Maradtak tehát izgalmak az utolsó nyolc percre. A szombathelyiek kapusa, Kovács fontos pillanatokban védett nagyot. Büntetőt azonban nem tudott hárítani, így újra előnybe kerültek a vendégek. Gyorsan sikerült újra egalizálni, majd gyors gólváltás után három perccel a vége előtt 5-5 volt az állás. Óriási izgalmak maradtak a végére, de több gól már nem született, így az AVUS bravúrdöntetlent játszott és pontot rabolt a listavezető Nagykanizsától.

Gortva Zoltán - vezetőedző, AVUS
“Örülünk a döntetlennek, mert eddig egyetlen csapat vagyunk, akiknek ennyire sikerült megszorítani a Nagykanizsát. Már az első meccsen láttuk, hogy tudunk játszani velük, attól függetlenül, hogy erősebbek, nagyobbak, nagyobb tapasztalattal rendelkeznek. Ha az első negyedben nyugodtabbak vagyunk a befejezéseknél, akkor lehet győzelmet is hozhattunk volna ma.”

Az Aligátorokra a hétvégén újabb rangadó vár, a negyedik helyen álló Eszterházy együttesét látják vendégül.