MNB
MNB - 2

Hírek

Bővült a kerékpárút-hálózat

2015. július 31., 12:39

Elkészült a Körmendi úti új kerékpárút. Az építési munkálatokat ebben a hónapban fejezték be, azóta egyre többen veszik igénybe az útszakaszt. 

Bővült a kerékpárút-hálózat

A kerékpárral közlekedők – mint mondják – örülnek annak, hogy Szombathely központja felé haladva már nem kell a gépjárművek között lavírozniuk.

Hoffmanné Kovács Mónika
„Ez nekünk nagyon fontos és mindenek előtt nem balesetveszélyes, tehát ez nagyon fontos. Nagyon-nagyon örülünk neki, kár, hogy nem előbb épült meg, nagyon vártuk már!”

Vidos József
„Szerintem jó ez az útszakasz. Minden nap használom, eddig ott mentem, de most már itt megyek. Sokkal jobb. Meg a többieknek is örülök, ott is van egy csomó ilyen, ez is jó.”

A Szombathely déli városrészén megépült új kerékpárutat dicsérik azok, akik nap mint nap rendszeresen használják. A mintegy 300 méteres útszakaszon gyalogjárda is van. Mindez része annak a nagyrészt uniós forrásból megvalósuló, 145 millió forint értékű beruházásnak, amelynek célja a városi kerékpárút-hálózat bővítése, valamint a biciklis balesetek megelőzése. A körzet képviselője, Ágh Ernő is rendszeresen igénybe veszi az új kerékpárutat.

Ágh Ernő – önkormányzati képviselő
„Végülis 2 irányban összeköti a Rumi utat, újfajta lehetőséget is bekapcsol, a Szent Gellért és az Újvilág utcát és ezért is örülök különösképpen neki, hiszen a fogadóóráimon mindig is probléma volt ezzel. Felvetették, hogy mikor épül meg ez a szakasz, nagyon hiányolták a városlakók.”

A következő nagy projekt a Ferenczy utca bekötése a Körmendi útra, hogy ezáltal könnyebben megközelíthető legyen a városi köztemető. Ez a rövid útszakasz jelentősen tehermentesítené a Jáki utat és az Alsóhegyi utat.