Hírek

Bővülő foglalkoztatottság

2015. július 30., 11:16

Az elmúlt negyedévben a foglalkoztatottak száma országosan 4 millió 200 ezer volt. Ez 126 ezerrel több annál, mint ahányan egy évvel korábban dolgoztak. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 64 százalékra emelkedett. A férfiak foglalkoztatási mutatói javultak nagyobb mértékben. Szombathelyen is több vállalkozás bővítette létszámát.  

 

Bővülő foglalkoztatottság

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. a világszerte tevékenykedő LuK vállalatcsoport 100%-os magyarországi leányvállalata. Az üzemben kuplungszerkezeteket, kuplungtárcsákat és kéttömegű lendítőkerekek számos változatát gyártják. Az elmúlt időszakban nagyszabású fejlesztéseket hajtottak végre.

Michael Reinig - ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
„A múlt év decembere, ez év januárja óta 350 új dolgozót vettünk fel. Viszont ezeknek bizonyos része a 3 napos tanműhely tesztjein elbukott, így az év végéig még mindenképpen szükségünk lesz 150 új munkavállalóra.”

Az igazgató elmondta, hogy az LuK Savaria Vas megye egyik legnagyobb vállalata, ahol nagyon sok munkavállaló az alapítás óta dolgozik, de a fejlesztések miatt jelentős létszámbővítésre van szükség. Jelenleg leginkább karbantartókat keresnek, és bíznak abban, hogy a mérnökhiányra megoldást jelent majd a duális gépészmérnök képzés szombathelyi elindítása.

A Zoll-Sped Kft. több mint két évtizede nyújt vámszakmai szolgáltatásokat, vegyi üzemében pedig tűz-és robbanásveszélyes anyagok kezelését, tárolását végzi.

Horváthné Tarr Zsuzsanna - gazdasági vezető Zoll-Sped Kft.
„Nagy szerencsénkre már 2011 óta azt kell, hogy mondjam, van egy fejlődési iránya cégünknek. Ennek eredményeképpen már az idei évben, 2015-ben, plusz hat fővel nőtt a létszámunk.”

A cégnél már több éve, pályázati támogatással főleg a gyártás területén van fejlesztések. Az új munkavállalókat is ezen a területen alkalmazzák fizikai munkakörökben. Az új dolgozók között vannak fiatalok és idősebbek egyaránt, utóbbiakra leginkább a nagyobb szakértelmet, tapasztalatot, precizitást igénylő feladatoknál számítanak.