Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Börtöntábor

Adásban volt: 2019. július 11.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Több mint 70 kisgyermek ismerhette meg szülei munkahelyét a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet napközis táborában. Hetedik alkalommal tartották meg az élményekben gazdag turnusokat, amelyekre akkora volt az érdeklődés, hogy a szervezők a bővítésen gondolkodnak.

Ez a szirénázás július első két hetében szinte folyamatos a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet vastag falain kívüli udvarán. Ez a liget ugyanis a színhelye a már hagyományos nyári tábornak. A hosszú szünetben nagy segítség a kisgyermekes családoknak, hogy gyermekeiket biztonságban tudhatják.

Horváth Liliána
„Nekem az a jó itt, hogy van arcfestés, trambulin. A legtöbb táborban nincs is ilyen. Azért jöttem el, mert még nem voltam táborban sem.”

Németh Nóra
„Én voltam ezelőtti évben is, meg azelőtti évben is. És én azért jöttem el, mert van trambulin, meg mindenhova megyünk, meg szeretnék együtt játszani, ugye? Sokat.”

Simon Ármin
„Mindent lehet csinálni, kőfestést, jönnek a tűzoltók, bemutatók szoktak lenni. Meg lehet hintázni, meg arcot festeni. Úgyhogy nagyon jó ez a tábor. Van mindennap számkirály, focizni is lehet.”

A gyerekek felpróbálhatták a műveleti csoport munkatársainak felszerelését, (0.35) népszerű volt a bilincs, amiből itt ki lehetett bújni. A napközis tábort hetedik alkalommal szervezték meg a szombathelyi bv-intézet dolgozóinak gyermekei számára.

Unger Petra – főelőadó, táborszervező, Szombathelyi Országos BV Intézet
„Ez a tábor azért speciális, mert a büntetés-végrehajtási dolgozók és minden szülő szeretné bemutatni a gyermekének a munkahelyét, hogy hol dolgozik, milyen körülmények között. A büntetés-végrehajtási dolgozók azonban ezt nem tehetik meg, hiszen míg a gyermek kiskorú, a bv-intézet területére nem léphet be.”

Az intézethez kapcsolódó ligetben azonban számos bemutatót tartottak a kicsiknek, beülhettek a rabszállító gépjárművekbe is. Kézműves játszóház, sportversenyek, közlekedésbiztonsági és önvédelmi foglalkozás is szerepelt a kínálatban. Idén kétszer egyhetes turnusban 73 kisgyermek vett részt a táborban.

2019. július 11.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében