Hírek

Bolyais diákok Japánban

2010. május 19., 10:04
Egyhetes Japán utazáson vehetett részt három Bolyais diák és felkészítő tanáruk, megnyerték ugyanis a Magyar- Japán Gazdasági Klub országos vetélkedőjét. A jutalomútról kedden tartottak élménybeszámolót a végzős gimnazisták az iskolában.
Bolyais diákok Japánban

Emese diáktársaival és tanárukkal együtt egy hetet tölthetett el a felkelő nap országában. A versenyre 60 csapat jelentkezett az ország minden részéről. A Mennydörgő Vattacukrok elnevezésű Bolyais csapat kedden délután tartott útibeszámolót a diáktársainak.

Dobre Norbert - felkészítő tanár, Bolyai J. Gimnázium
"Két internetes fordulót és egy élőt jelentett ez tavaly novemberben a Vidékfejlesztési Minisztériumban rendezték meg."

A "Kultúrák találkozása, Fókuszban a japán és magyar fürdőkultúra" elnevezésű vetélkedőn az ország kultúrájáról, gazdaságáról, történelméről kérdezték a fiatalokat. A nyertes csapat az elméleti tudását a gyakorlatban, Japánban bővíthette. Azt mondják, egy életreszóló élményt nyújtott számukra a távol-keleti kultúra megismerése testközelből.

Kun János
"Engem leginkább Japánban az emberek illedelmessége és mentalitása fogott meg."

Hollósi Katalin
"A fürdők voltak számomra nagy élmények, valamint a japán építészet, mert ezen a területen szeretnék továbbtanulni.'

Hamza Emese
"Mostanában sokan kérdezik tőlünk, mi az, ami megragadott Japánban és erre  azt szoktam mondani, hogy a modern japán kultúra összefonódása a történelemmel."

A Mennydörgő Vattacukrok csapat belekóstolt a nyers halfogyasztás rejtelmeibe, a teázás szertartásába, jártak a hirosimai múzeumban, látták az óriás Buddhát, megmártóztak a fürdőkben, egy hét alatt több város nevezetességeit is megcsodálták.