MNB
MNB - 2

Hírek

Bokrétaünnep az épülő Haladás Sportkomplexumban

2016. november 30., 15:18

Elérte legnagyobb magasságát a Haladás Sportkomplexum, ez alkalomból bokrétaünnepet tartottak az építkezésen. Jó ütemben haladnak a munkálatok, már megkezdték az acél tetőszerkezet felépítését. Az átadás jövő ősszel várható.

Bokrétaünnep az épülő Haladás Sportkomplexumban

19 ezer köbméter betont és 70 ezer téglát építettek be eddig a Haladás Sportkomplexum kivitelezése során. A 15 milliárd forint értékű beruházás teljes egészében állami pénzből valósul meg. A kormány ezzel a döntéssel elismerte a Haladás jelentőségét a magyar sportéletben - mondta el a bokrétaünnepen a térség országgyűlési képviselője, aki emlékeztetett: a város ingyen kapta a telket, amelyen a stadion épül.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
"Nemcsak egy UEFA IV-es szintű labdarúgó stadiont, hanem a Haladás valamennyi szakosztályának - a teniszezők kérdését vegyünk külön - új otthont fog nyújtani, mindazoknak a sportembereknek, fiataloknak, edzőnek és versenyzőknek, akik a Haladás színeiben sportolni fognak."

Puskás Tivadar grandiózus építménynek nevezte az új stadiont, és úgy fogalmazott: Szombathely a Haladás eredményei révén megdolgozott ezért az ajándékért.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez az építmény, ez a stadion olyan alkotás már most, amely reméljük igen sok ideig díszíti majd Szombathelyt, és olyan érték lesz, amit használni tudunk mindannyian."

Jövő ősztől 13 szakosztály sportolói dolgozhatnak majd 21. századi körülmények között. A labdarúgók számára is ugrásszerű minőségi változást hoz az új stadion.

Király Gábor - labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
"Én azt gondolom, hogy itt Magyarországon és Szombathelyen azért ez egy minőségi változás, eleve a funkciók szempontjából is. Eleve egy olyan érzés, amit én szerencsére tapasztalhattam külföldön."

A Haladás VSE 2019-ben ünnepli fennállásának 100. jubileumát. A sportkomplexum méltó születésnapi ajándék lesz.

Homlok Zsolt - elnök, Haladás VSE
"Ez ma a régi stadionhoz, a régi sportcsarnokhoz képest egy monumentális építmény, bízom benne, hogy azok az eredmények, amik itt fognak születni, méltóképpen fogják szolgálni a város hírnevét és a Haladás hírnevét."

Az ünnepség végén elhelyezték a bokrétát a sportkomplexum legmagasabb pontján, a 22 méteres acél tartószerkezet tetején.