MNB - 2
MNB

Hírek

Biztató játékkal kezdte a 2019-2020-as idényt a Hungast-Haladás női extra ligás röplabdacsapata

2019. október 16., 12:51

Leiszt Máté lányai a bajnoki címre törő Nyíregyházát fogadták. A szombathelyiek ugyan kikaptak, de egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a jóval erősebb kerettel rendelkező vendégek ellen.

Biztató játékkal kezdte a 2019-2020-as idényt a Hungast-Haladás női extra ligás röplabdacsapata

A szezonnyitó találkozó elején ugyan hamar 4:0-s előnyre tettek szert a szabolcsiak, Leiszt Máté időkérése azonban sokat segített és a játszma végére sikerült felzárkóznia a Szombathelynek. Ennek ellenére a Nyíregyháza így is magabiztosan hozta a játékrészt 25:18-ra. A 2. szettben feljavult a vasiak játéka, a kiváló nyitás-fogadás mellett remekül működött a szombathelyiek támadószekciója is. Az utolsó labdamenetekben viszont megremegett a vasi lányok keze, így már kettővel ment a nyírségi gárda. A 2:0-s vendégelőny nem törte meg a Szombathelyt, a 3. játszmának nem csak az eleje volt tetszetős, hanem a folytatás is sokkal masszívabb hazai produkciót eredményezett. A hosszúra nyúlt szettet végül nagy csatában a Haladás nyerte 28:26-ra, 1:2-re módosítva az állást. A zöld-fehérek nagyon elfáradtak a találkozó végére. A Nyíregyháza a házigazda minden hibáját büntette, folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség és 25:14-re hozták ezt a játszmát is a vendégek, kialakítva ezzel a végeredményt: Haladás - Nyíregyháza 1:3.

Leiszt Máté - vezetőedző, Hungast-Haladás
"Ki nem kényszerített hibák azok, amik: siettettünk sokszor helyzeteknek a befejezését, amit nem feltétlenül kellett volna. De alapvetően azt gondolom fegyelmezettek voltak a lányok. Amit mondtam: kell még azért munka meg idő, amire ez teljesen össze fog állni, ez látszott is a mai nap folyamán, de nagyon sok biztató jel volt."

A vereség ellenére egyáltalán nem voltak csalódottak a szombathelyiek, hiszen más célokért harcol idén mindkét gárda.

Császár Norina - röplabdázó, Hungast-Haladás
"Úgy gondolom, hogy a csapatösszhang az megvolt a pályán és próbáltuk megcsinálni azokat a taktikai dolgokat, amiket Máté mondott nekünk. A nyitásfogadásban és támadásbefejezésben voltak gondok és szerintem emiatt lett  az utolsó szett ilyen rossz."

A Hungast-Haladás csütörtök este 19 órakor ismét a sportkomplexumban lép pályára, ellenfele pedig az első fordulóban az újpestieket verő Kaposvár lesz.