Hírek

Bizottsági ülések

2020. szeptember 22., 23:14

Csütörtökön tartja szeptemberi közgyűlését Szombathely önkormányzata. Hétfőn délután megkezdődtek az előkészítő bizottsági ülések.

Bizottsági ülések

A Gazdasági és Jogi Bizottság kezdte meg az ősz eleji ülésszakot. A napirendi pontok között a testület a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetői pozíciójával foglalkozott. Összesen heten pályáztak a vezetői posztra; kettejüket nyíltan, öt jelöltet zárt ajtók mögött hallgatttak meg. A végső döntést a közgyűlés hozza meg csütörtökön. Mellette a Vásárcsarnok-projektre 170 millió és óvodák felújítására újabb 67 millió forint plusz városi forrásra tett javaslatot a testület. Napirenden volt még több közterület elnevezése, illetve a Weöres Sándor Színházban működő étterem bérleti díjának elengedése is.

A Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság ülésen javaslatot tettek egy új bölcsöde építésére a volt városi strand területén. Az erre nyert forrásokat is ki kell majd egészítenie az önkormányzatnak. Körzeti képviselők indítványára Szombathely több utcájának forgalmi rend változtatását támogatta a bizottság. A változások érintik a tűzoltóság környékét, illetve Kámonban, a Gothard iskola mellett, a Benczúr Gyula utca egyirányúsítását is. Zárt ülésen önkormányzati kitűntetésekről döntöttek.

A civil szervezeteken volt a hangsúly a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottságban. 2021-ben a szombathelyi civilek 10 plusz 5 millió forint önkormányzati támogatásra pályázhatnak majd az ülésen elfogadott koncepció alapján. A bizottság nem tudott dűlőre jutni az idei évi kerettel kapcsolatban. A járvány miatt azok az egyesületek, amelyek támogatást kaptak városi rendezvényekre, nem tudták ellátni a feladatukat, így a forrásokat is nagyrészt visszavonták tőlük. Ez a működésüket veszélyezteti. A bizottság nem tudott közös javaslatot tenni a megoldásra, a testület 4 igen, 3 tartózkodás és egy nem szavazat mellett nem fogadta el a városvezetés tervezetét, így a csütörtöki közgyűlésnek kell döntést hoznia a kérdésben.