Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Bizottsági ülések

Adásban volt: 2019. május 15.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Rendkívüli ülést tart csütörtökön Szombathely képviselő-testülete. A három napirendi pont között van a polgármester által újratárgyalásra visszaküldött - az SZMSZ módosításáról és a városnévhasználatról szóló - határozat, valamint a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. részére nyújtandó tagi kölcsön ügye. Kedden tartották a közgyűlést megelőző bizottsági üléseket.

Rettegi Attila az ülés elején köszöntötte az oktatási bizottság két új tagját, (00:51) Lukács Dánielt és (00:42) Varga Tamást. Szóváltás alakult ki az SZMSZ módosítással kapcsolatban az elnök és Nemény András között. Rettegi Attila úgy vélte, korlátozná a bizottságok jogkörét, ha a legkisebb jelentőségű ügyekről is a közgyűlés határozna, továbbá indokolatlanul megnőne a konkrét döntésig eltelt idő. Nemény András szerint erre a gyakoribb közgyűlések jelentik a megoldást. Külön szavaztak a hónap utolsó csütörtökjén tartandó közgyűlésekről, végül ezt, és az SZMSZ módosítását is elutasították. Egyhangúlag támogatta a bizottság a Margaréta Óvoda bővítését, amit a növekvő gyermeklétszám indokol. Így négy helyett öt csoporttal indulhat szeptemberben az új nevelési év.

A Gazdasági és Városstratégiai Bizottság egyetlen napirendi pontot tárgyalt - tagi kölcsön esetleges biztosításáról volt szó a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. részére. Április végén jelent meg az a kormányhatározat, miszerint 297 millió forintnyi állami támogatás jut a sportkomplexum működtetésére. Ezt az összeget nem a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft., a stadion üzemeltetője kapja, hanem a Haladás VSE. Erre azonban még várni kell, így a Kft. 168 millió forintnyi tagi kölcsönt kérvényezett a közgyűléstől. Problémát jelent, hogy nincs még a Kft-nek 2019-es üzleti terve, valamint az is, hogy a HVSE jelenlegi bérleti szerződésében meghatározott díj és a kormányzati támogatás nagyban eltér egymástól, azaz az egyesület nem tudja elkölteni az állami támogatást. Márpedig a 297 millió forintot kizárólag e célra használhatják fel. A javaslatot a többség előkészítetlennek minősítette és végül leszavazta.

A gazdasági után a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága is munkához látott. Az új elnök, Ipkovich György megköszönte a távozó elnök és tagok munkáját, majd bemutatkoztak a bizottság új tagjai. Az ülés azonban érdemi munka nélkül fejeződött be, ugyanis a Fidesz delegáltjai nem szavazták meg a napiredet, így a javaslatok megvitatása a közgyűlésre marad.

2019. május 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében