Hírek

Birkózó Magyar Nagydíj Szombathelyen

2017. március 21., 15:52

Három kontinens kötöttfogású birkózói mérik össze tudásukat a Magyar Nagydíjon a hétvégén. A rangos viadalt követően március és április fordulóján szintén az Aréna Savaria ad otthont az U23-as birkózó Európa-bajnokságnak is.

Birkózó Magyar Nagydíj Szombathelyen

11. alkalommal látja vendégül Szombathely a világ legjobb kötöttfogású birkózóit a Birkózó Magyar Nagydíjon március utolsó hétvégéjén. 2011 óta a viadal egyben Polyák Imre-emlékverseny is, így tisztelegve az olimpiai arany- és háromszoros ezüstérmes, háromszoros világbajnok legenda előtt.

Puskás Tivadar - polgármester
"Az, hogy idejön Európának az elitje, Európának a birkózó elitje az a város számára mindenképpen megtisztelő. Természetesen a birkózó sport számára, a birkózó sport jövője számára fontos és megtisztelő dolog, és természetesen amivel egy rendezvény jár, igyekszik a város ezt mindenben kiszolgálni."

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott jelenleg Tatán készül. Szombathelyen várhatóan a legerősebb összeállításban szerepel majd a csapat, a megmérettetésen a sportág nagy öregjeinek számító Bácsi Péter és Kis Balázs is versenyezni fog.

Sike András kötöttfogású szövetségi kapitány
"Komoly ellenfelek lesznek, szép számmal jönnek külföldiek is. Ennek ellenére én bízom benne, hogy egy-két aranyat tudunk nyerni, és emellé még egy négy-öt érmet."

A Magyar Nagydíj utáni héten továbbra is a birkózásé lesz a főszerep Szombathely sportéletében, hiszen a város elnyerte az U23-as birkózó kontinensviadal szervezésének jogát. Ezen szőnyegre lép a címvédő Szilvássy Erik is.

Szilvássy Erik - Európa-bajnok kötöttfogású bírkózó
"Mint minden versenyre, ide is úgy fogok jönni, hogy megnyerjem. De ha ez nem sikerülne, akkor én egy ezüst- vagy egy bronzéremnek is örülnék, hogy úgy búcsúzzak el ettől a korosztálytól, egy éremmel."

A Kötöttfogású Magyar Nagydíj március 25-én szombaton reggel 9 órakor kezdődik a selejtezőkkel, az U23-as Európa-bajnokság versenyzői a következő hét keddjén, március 28-án lépnek szőnyegre.