MNB
MNB - 2

Hírek

Bemutatkozik a Chicago

2011. november 22., 16:52

Kiből lesz sztár, ki mire képes a hírnévért? Hogyan lesz az egyénből tömeg, az individuumból celeb? - ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket jár körbe a Weöres Sándor Színház Chicago című előadása, mely igazi revünek ígérkezik, sok énekkel és tánccal. A darabot Keszég László rendezi.

Bemutatkozik a Chicago

Keszég László, rendező
"A szórakoztatás bőrébe, vagy köpönyegébe bújva nagyon húsbavágó problémáról beszél itt nekünk igen nevettető módon ez a nagyon professzionális mű."

A darab szövegét 2006-ban Varró Dániel és Hamvai Kornél újrafordították, a friss, élvezhető alapanyagból nem volt nehéz dolgozni - mondja a rendező. Ami a hatalmas energiákat emésztett fel és mozgatott meg, az az előadásban hangsúlyoan megjelenő tánc volt.

Keszég László, rendező
"Dolgozni azt hiszem furcsa volt itt nekik. … Itt a lélektannak nincs akkora szerepe, mint a ritmusnak."

Fekete Linda, színművész
„Ez egy revü, és azt veszem észre a lányokon is, hogy színészek, de úgy táncolnak. Mikor kiderült, hogy kéne ebbe is vagy abba is táncolni, sose az volt, hogy jaj, korán kell kelni, hanem mindenki azt mondta, hogy, jaj de jó csináljuk, és mindenki ezerrel csinálta."

Fekete Linda a Kabarében tűnt fel először a szombathelyi színházban. A Chichagóban Velma Kelly szerepében láthatja ismét a nagyközönség.

Fekete Linda, színművész
„Ő egy kemény nő, egyszerűen nem adja fel. Érdemes tőle tanulni, hiába koppan, belerúgnak többször is, csak feláll, megy tovább, nem adja fel."

Gyilkosság, hazugság, csalás- nem számít, mibe kerül, csak a címlapon legyen. Ő az elsőszámú híresség, az olvasók kedvence - mindaddig, amíg Roxie és a friss sztori le nem söpri őt a lapok címoldaláról. A két nő elkeseredett küzdelembe kezd: versenyeznek a hírnévért, a dörzsölt sztárügyvéd kegyeiért, és a szabadságért.