Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Bejutott a bajnokság döntőjébe a Falco kosárlabdacsapata

Adásban volt: 2018. június 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A szombathelyiek az Alba Fehérvár elleni ötödik mérkőzést 76:69-re nyerték meg, így 3:2-es összesítéssel ejtették ki a címvédőt.

A sérült Govens nélkül, a félig-meddig egészséges Váradival a kezdőötösében lépett pályára az Alba Fehérvár elleni sorsdöntő, ötödik meccsen a Falco kosárlabdacsapata. Ennek ellenére a sárga-feketék kezdtek jobban az Aréna Savariában és az első negyed végén 24:16-ra vezettek. A vasi alakulat a második etapban sem vett vissza a tempóból és Váradi triplájának köszönhetően a nagyszünetben már több mint 10 ponttal járt előrébb. A 40:29-es állásról induló harmadik negyed elején ugyan a vendégek feljöttek 47:42-re, ám a Falco ezt a támadást is visszaverte  és a harmadik negyed végén már ismét biztos, 56:44-es előnyt tudhatott magáénak. Az utolsó tíz percben a fehérváriak mindent megpróbáltak a fordítás érdekében, de a szombathelyiek esélyt sem adtak nekik, és végül 76:69-re megnyerték a küzdelmes, ám pontszegény összecsapást.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon büszke vagyok a csapatomra és a szurkolóinkra. Govens nélkül egy 50 százalékos Váradival sikerült nyerni. Megyünk a döntőbe. Második döntő két szezon alatt. Ez sokat jelent nálunk.”  

A 3:2-es szombathelyi győzelemmel végződő párharc valamennyi mérkőzésén a hazai pályán szereplő csapat diadalmaskodott. Furcsamód a Falco azt a meccset nyerte meg a legnagyobb különbséggel - hét ponttal -, melyen tartalékos összeállításban léptett parkettre. A címvédő Alba hatalmas esélyt szalasztott el.  

Dzunics Braniszlav vezetőedző, Alba Fehérvár
“Én azt gondolom, hogy ezen a meccsen a Falco egyszerűen jobban játszott. Minden elismerésem, mert jobb volt. Nekünk szerintem nagyobb esélyünk volt az előző két meccsen, amikor nem tudtunk nyerni.”

Némileg váratlan sikerének köszönhetően a Falco bejutott a bajnoki döntőbe, ahol a Szolnoki Olaj együttesével találkozik majd. A három győzelemig tartó párharc az alap-, valamint középszakaszt is megnyerő Tisza-parti együttes otthonában kezdődik.

2018. június 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében