Hírek

Bejárás a volt Epcos telephelyen zajló építkezésen

2019. február 19., 14:38

Területi bejárást tartottak városvezetők és a kivitelező munkatársai az Epcos korábbi telephelyén. Az itt zajló beruházás célja, hogy a 8000 négyzetméternyi területen a lakosság és a vállalkozások számára vonzó sport- és üzleti célú környezetet alakítsanak ki.

Bejárás a volt Epcos telephelyen zajló építkezésen

Munkagépek zajától hangos az elektronikai alkatrészeket gyártó cég Szent László király utcai egykori telephelye. A tavaly ősszel megkezdett, közel 1 milliárd forint összértékű munkálatok során 3 épületet korszerűsítenek, amelyeknek a jövőben teljesen új funkciót kell ellátniuk, mint korábban.

Puskás Tivadar - polgármester
"Az egyik lesz a vívócsarnok, a másik az asztalitenisz csarnok, a vívócsarnok alatt egy üzletközpont lesz, és hát a cserkészház is elkészül."

A legnagyobb épületrészben kap helyet a vívóakadémia, alatta pedig 11 db üzlethelyiséget alakítanak ki. Ehhez kapcsolódik majd a cserkészház, amelynek elődjét teljes egészében el kellett bontani. Tőle északi irányban helyezkedik el a vasbetonvázas asztalitenisz csarnok a hozzá tartozó edzőpályával, gyakorlótérrel, valamint irodákkal és öltözőkkel. A beruházás célja egy közösségi, kulturális, valamint sport funkciókkal gazdagodó városi terület létrehozása.

Sátory Károly - igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Nagyon bízom abban, hogy iskolánk tanulói is tudnak ebből a beruházásból profitálni, és természetesen bízunk abban, hogy az oly nagyon áhított tornacsarnokunk is valamikor majd erre a területre elkészül. Ez kvázi azt jelenti, hogy felszámolódik a régi Epcos, eltűnnek ezek a csúnya, ronda épületek innen."

A szakemberek várhatóan őszre fejezik be a munkálatokat.