Hírek

Bejárás a megújuló Sportligetben

2019. február 22., 12:51

1 milliárd 155 millió forintból teljesen megújul a Sportliget. A város egyik legkedveltebb rekreációs övezete új épületekkel és pályákkal bővül, minden korosztály megtalálja majd a neki tetsző sportolási lehetőséget immár kulturált, 21. századi környezetben. Az építkezést csütörtökön délután Puskás Tivadar polgármester is megtekintette.

Bejárás a megújuló Sportligetben

"Gyorskorcsolyapálya az hol lesz? A hátam mögött. Ott lesz?"

Javában tart a Sportliget átépítése és bővítése, készül a leendő klubház alapja.

Itt szociális helyiségek, öltözők, sportszerkölcsönző, büfé kap helyet, körülötte létesül egy központi tér, és több parkoló is. Épül egy félig nyitott, fedett esőbeálló, egy új focipálya, (8:40) megújulnak a meglévő futball-, kosárlabda- és teniszpályák. (4:00) A cirkuszi területet is beépítik: ide kerül majd a felnőtt játszótér petanquepályával, ping-pong- és sakkasztalokkal, kültéri fittness eszközökkel.

Puskás Tivadar - pologármester
"Megújulnak a pályák, új épületek lesznek, ez a terület, ami eddig is a város rekreációs övezetéhez tartozott, ez most megújul."

Megépül Magyarország negyedik görkocsolya pályája, ahol országos versenyeket is lehet majd rendezni. (4:20) A komplexumot híd köti össze a Csónakázótóval, ennek az alapozási munkái is elkezdődtek már. A város legtöbb rekreációs területe - így a Sportliget is - a 11. számú választókerülethez tartozik.

Kecskés László - önkormányzati képviselő
"Európai uniós, kormányzati és városi forrásokból történnek ezek a beruházások, és valóban ez a város minden lakóját szolgálja, egyéni képviselőként vagyok jelen, de a város egész lakosságának érdekében igyekszem eljárni."

A fejlesztéshez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosít forrást, továbbá az önkormányzat saját keretéből élményelemek épülnek a Perint- és az Aranypatak mentén.