MNB - 2
MNB

Hírek

Befejeződtek a szombathelyi sporttábor programjai

2012. augusztus 10., 18:11

Lovaglás, teniszezés, úszás. Ezek a lehetőségek várták a gyerekeket a Sporttáborban. Hat turnusban 200 kisiskolás vett részt a változatos programokban az elmúlt  hetekben. Ma volt az utolsó táborozási nap.

Befejeződtek a szombathelyi sporttábor programjai

Boldizsár az ügetést gyakorolja a lovasiskolában. Ő nem itt kezdett ismerkedni a lovaglással.

„Tavaly nyáron kezdtem egy lovastáborba, mindig is szerettem volna lovagolni, és az anyu megígérte, hogy majd nyáron eljöhetek egy lovastáborba és akkor elhozott és nagyon megtetszett. Azóta szoktam lovagolni."

A gyerekek párhuzamosan  6-7 lovon tanulhatták az ügetést, a vágtát és az ugratást.
 
Kóger Judit – vezető, Szombathelyi Lovarda 
„Általában az életkor az olyan 6 és 10 éves kor között, tehát ez a jellemző. Természetesen járnak azért ennél idősebbek is, de 90%-ban ezt a korosztályt tudjuk lovagoltatni."
 
A teniszezést idén 18 kisgyerek választotta. Akadtak olyanok, akik a korábbi turnusokban kedvet kaptak, és ma már a Haladásban ütik a labdát.
 
Szoó Dániel – testnevelő tanár Gépip.,Műszaki és Inform.Szak.Isk. 
„Az egy hét leginkább arra megy el, hogy az alapütéseket megtanulják, tudják mi az a tenyeres, tudják mi az a fonák, a szervát is elkezdtük tanulni, de mondom leginkább sok játékkal, aktív szabadidő eltöltés, erre elég ez a másfél óra minden nap."

A táborban a gyerekek többféle sportágat kipróbálhattak.
 
Szummer Tamás - edző, Szombathelyi VÍZMŰ SC 
„Az idei nyáron ezalatt a 6 hét alatt, körülbelül 200 gyerek fordult meg a szervezésünkben és hoztuk fel ide a lovardába, teniszezni illetve a szombathelyi fedett uszodába folytak a foglalkozások."
 
Az uszodában szakedzők felügyeltek a gyerekekre.
 
Kántás Zoltán – fürdővezető, VASIVÍZ Zrt.
„Az idei év különlegessége volt az, hogy kombinát lehetőség is állt a szülők illetve a gyerekek rendelkezésére, mégpedig lovaglással és tenisztáborral kombináltuk ezt a programsorozatot."

A Vízmű SC sporttábora legközelebb jövő nyáron várja majd a gyerekeket.