Hírek

Ballagás a Haladás Sportkomplexumban

2021. június 16., 14:53

Szokatlan időpontban és szokatlan helyszínen, a Haladás Stadionban tartotta tanévzáróját és egyben az összevont ballagást is a Bolyai általános iskola és gimnázium. Június 15-én kitört a vakáció, befejeződött a tanév, amely a járványhelyzet miatt sok kihívás elé állította a diákokat, szüleiket és a pedagógusokat is.

 

Ballagás a Haladás Sportkomplexumban

Zsúfolt a lelátó a Haladás sportkomplexumban. Zászlók helyett virágcsokrokkal érkeztek a vendégek, akik ezen a napon nem focicsapatoknak szurkoltak, hanem az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 128 végzős diákját búcsúztatták. A program az intézményben a névadó szobrának koszorúzásával indult, onnan sétáltak át a 8. és a 12. osztályosok át a stadionba, amit iskolatársaik és a családtagok kivetítőkön követhettek.

Hatalmas taps fogadta a pályára lépőket. Fruzsina orvosnak, Abigél vegyészmérnöknek készül, miután most elhagyja a gimnáziumot.

Prohászka Fruzsina
„A négy évet zárjuk, a covidos időszak után nagyon nehéz volt újra visszatérni érzelmileg, tanulásban is rendkívül nehéz volt ez az időszak, de azt érzem, hogy jól végeztük a munkánkat és büszkén állhatunk a stadionban. Nagyon el vagyok érzékenyülve, hogy ezt véghezvittük.”

Mercs Abigél
„Én nagyon-nagyon élveztem minden egyes percét. Én sportolok is, így ki tudtam kapcsolódni. Nálunk az volt a legjobb a Bolyaiban, hogy a tanárok nagyon mellénk álltak még az érettségi évében is. Mindent megteremtettek nekünk, hogy jól sikerüljön az érettségi.”

A himnusz az iskolából az élet pályájára lépők tiszteletére szólt. Az igazgató felidézte a tanév eredményeit és a végzős osztályok személyes emlékeit is. A járvány új helyzet elé állította a diákokat, szülőket és a pedagógusokat egyaránt.

Papp Tibor – igazgató, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
„Az elmúlt 5 hétben mindenki visszajött az iskolába, május 10-től, nagyon kellett, a gyerekek nagyon várták a barátaikat, osztálytársaikat, így azért jobb érzéssel zárhatjuk le ezt a 2020-21-es tanévet.”

Május eleje helyett most egyben tartották a végzősök ballagását és a tanévzárót. Az iskola udvarán csak létszámkorlátozással fértek volna el, a stadionban viszont erre nem volt szükség, így közel 2,5 ezren vettek részt az ünnepségen.