Hírek

Ballagás

2014. április 30., 15:32

A legtöbb középfokú oktatási intézményben szerdán búcsúztatták el a végzősöket. Hétfőn kezdődnek az érettségi vizsgák, a szombathelyi tankerülethez tartozó intézményekben több mint 1200 tanuló ad számot az elmúlt években megszerzett tudásáról.

Ballagás

Az utolsó osztályfőnöki órára gyűltek össze délelőtt a Kanizsai Dorottya Gimnázium média és dráma tagozatosai. Az ünnepség részleteit egyeztették, és közös fotók is készültek. Ők a Szent-Györgyi Albert Középiskola megszűnését követően kerültek az intézménybe. Azt mondják, sok segítséget kaptak a beilleszkedéshez, és jó szívvel gondolnak vissza az itt töltött időre.

Binó Bianka
"Szerintem a négy év alatt olyan összetartóak lettünk, és összekovácsolódott osztály, hogy ez meg fog maradni nem csak négy év múlva, hanem 40 év múlva is akár."

Voltak, akik az érettségi részleteiről faggatták az osztályfőnököt. Ez életük nagy próbatétele lesz.

Horváth Gergely
"Ez egy hatalmas megmérettetés, készülök rá sokat még most is, és izgulok is miatta, és azt hiszem ez egy olyan pillanat az életemben, ami egy nagy megmérettetés."

A Kanizsaiban öt osztály, összesen 170 diák ballag. Szinte mindenki felsőoktatási intézményben tervezi a folytatást.

Módos Tibor - igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium
"Fiatalok, tele vannak energiával, élettel, vannak elképzeléseik a jövőjüket illetően, osztályfőnököktől azt az információt kaptam, hogy a 170 diákból 165 mindenképpen felsőoktatásban kíván továbbtanulni."

A végzősök énekelve végigjárták a feldíszített folyosókat és osztálytermeket, majd az alsóbb évfolyamosok sorfala között átvonultak a Ferences-kertbe, az ünnepség helyszínére. A diákokat családtagok és barátok kísérték.  

A Horváth Boldizsár Szakközépiskolában is ma búcsúztatták el a végzősöket. A 103 ballagó diák egymástól és az intézménytől is elköszönt.

Molnár Petra
"Nagyon sokszor nagyon jókat nevettünk együtt, a 33 emberből a hat fiú kitűnt a tömegből, szerették magukra vonni a figyelmet, jó volt ez az öt év így együtt.

Sok munka, számos közösségi program, és kiváló eredmények jellemzik ezt a tanévet az igazgató szerint.

Bokor Csaba - igazgató, Horváth Boldizsár Szakképző Iskola
"Én úgy gondolom, hogy ez a 4-5 év, amit az intézményben töltöttek, rengeteg
útravalót adott nekik, akár erkölcsi értelemben, akár tudásban is felkészítettük őket a vizsgákra és az életre."

A többség az intézményben marad, hogy a pénzügyi-informatikai-ügyviteli ágazatban szakképesítést szerezzen. Mások a felsőoktatásba jelentkeztek.

Holzhofer Richárd
"Győrben a Széchenyi István Egyetem logisztikai mérnök szakát jelöltem meg, és bízom benne, hogy felvesznek."   

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődnek az érettségi vizsgák.