Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Baleset-megelőzési nap

Adásban volt: 2018. szeptember 21.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Szeptember 19-én tartják világszerte az  EDWARD DAY napot. Ennek lényege, hogy legyen egy olyan nap az évben, amikor nem történik halálos közlekedési baleset. A kezdeményezéshez 30 ország csatlakozott. Ehhez kapcsolódva a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a katasztrófavédelem és a polgárőrség bevonásával baleset-megelőzési napot tartott általános iskolások számára a Gayer parkban.

Csizmazia Tamás rendőr törzszászlós Dexter nevű kutyájával tartott bemutatója nagy sikert aratott a kicsik körében. (05:05-) A szórakoztató elméleti és gyakorlati feladatokkal tarkított napon a gyerekek játékos formában újabb, számukra eddig ismeretlen közlekedésbiztonsági ismeretekre tehettek szert a Biztonság Hete program keretében. (15:10-) Többek között kipróbálhatták magukat rolleres és (06:50-) kerékpáros ügyességi pályán is.

Németh Sára - tanuló, Reményik Sándor Általános Iskola
"Az iskolában Györgyi nénitől tanulom a szabályokat és az egész család szokott mostanában biciklizni, egész messze ki Toronyig vagy akár Séig. Szerintem nagyon hasznos, ha megtanuljuk a KRESZ-nek a szabályait, mert szükségünk lehet rá az életünkben."

Az eseményen azok az intézmények vettek részt, amelyek munkájukkal aktív szerepet vállaltak és vállalnak a Főkapitányság által szervezett vetélkedőkön, pályázatokon.

Binó Tamás - kiemelt főelőadó, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
"Itt 250 körüli gyermek van most 5 településről, 5 iskolából érkeztek. Azért fontos ez nekik, mert ők azok a korosztály, akik még tényleg néha felelőtlenül, meggondolatlanul közlekednek, akár gyalogosan is és rájuk különösen figyelni kell."

Mindeközben kigyulladt egy kis házikó a Gayer parkban, de a gyors bevatakozásnak köszönhetően hamar eloltották a tüzet. Mindez persze szintén a látványos és szórakoztató ismeretszerző programoknak a sorát gazdagította. A kezdeményezéshez a katasztrófavédelem is csatlakozott.

Balogh Eszter - szóvívő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
"Kipróbálhatják azt, hogy milyen füstsátorban egy légzőkészülékkel megtalálni a helyes kivezető utat. Ugye ez a tűzoltóknál egy elég nagy nehézség, hogy füstben megtalálni azt a kivezető utat, amelyen ki tudják menteni az embereket."

A lánglovagok szombaton is várják az érdeklődőket a hagyományos Vas megyei tűzoltó találkozóra, amelynek a Fő tér ad otthont reggel 10 órától.

2018. szeptember 21.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében