Hírek

Bajnok a Falco

2019. június 24., 13:26

Bajnokcsapat! - a felkiáltás pénteken este Körmenden, majd Szombathelyen is Falco-szurkolók százainak torkából szakadt ki. A sárga-feketék megszerezték történetük 2. bajnoki aranyérmét, ráadásul ismét az ősi megyei rivális otthonában. Gasper Okorn tanítványainak sikere azért is történelmi, mert magyar csapatnak eddig még nem sikerült 3 egymást követő söpréssel bajnokságot nyerni.  

Bajnok a Falco

A döntő 3. mérkőzésén egyszerű volt a képlet: ha nyer a Falco, bajnok, ha kikap, életben maradnak a körmendi remények. A győzelmi kényszer tehát sokkal inkább a Rába-partiak vállát nyomta. Ez meg is látszott a találkozó elején, mert a Szombathely diktálta az iramot, a Körmend meg futott az eredmény után. A Falco ugyan több ízben is ellépett 5-6 ponttal vendéglátójától, a hazaiak azonban tapadtak a sárga-feketékre. Így az első negyed 2 pontos Falco-előnnyel zárult. (46:57-) A folytatásban némi kis szombathelyi rövidzárlatot követően fordult a kocka, Price triplájával először vezetett a Körmend. Okorn rögtön időt is kért, de a hazai lendület nem csökkent, így 50:45-nél vonultak nagyszünetre a felek. A 3. negyedben sem okoztak csalódást a csapatok, elképesztő dobópárbaj alakult ki, amihez fantasztikus hangulat párosult. Ezer fokon égett a körmendi katlan. A mindent eldöntő fordulat 6 perccel a mérkőzés vége előtt következett be. Ekkor Govens süllyesztett el egy újabb trojkát, de mint később kiderült a legfontosabbat. Ezzel a hármassal ismét meglógott a Szombathely, és megroggyant a Körmend. (01:35:18-) Zollner mester időkérése sem segített már, 9 pontra távolodtak a vendégek és itt már sejteni lehetett, hogy nem engedi ki kezéből a győzelmet a Falco. Így is lett, 89:96-ra harmadjára is legyőzte a Rába-partiakat a megyeszékhely csapata, elhódítva ezzel a bajnoki címet. A végső dudaszó után hatalmas fieszta alakult ki a körmendi csarnokban.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
"Nagyon boldogok vagyunk, végre sikerült, azt gondolom megdolgoztunk érte, voltunk mi magyar kupa döntőben, voltunk az utóbbi 2 kiírásban a bajnokság döntőjében, sose sikerült, most végre megvan, nagyon boldogok vagyunk, nagyon sokat köszönhetünk a szurkolóinknak, akik mindig kiállnak mellettünk és tényleg, nagyon boldogok vagyunk."

A bajnok ünneplése a késő esti órákban Szombathelyen az Aréna előtt folytatódott. A kosarasokat szállító busz megérkezésekor, szinte önkívületi állapotban rohanták meg a szurkolók a játékosokat.

"Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!"

Berta Gizella
"Borzasztó nagy örömmel tölt el, hogy én itt, Szombathelyen, az Aréna Savaria szomszédságában drukkolhatok a Falconak és megnyerte a bajnokságot, nem tudom elképzelni, milyen örömben van részünk."

Az ünneplés azonban nem ért véget az Aréna előtt, a hatalmas tömeg betódult a csarnokba, ahol tetőfokrára hágott a hangulat.

Gasper Okorn - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
"Nagyon boldog és büszke vagyok. Fantasztikus, álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen sok ember vár majd itt minket, mind a 10 hónap kifizetődött ezzel. Úgy gondolom, hogy megérdemeljük, köszönöm ezeknek az embereknek és Szombathelynek."

A többnapos ünneplést követően jól megérdemelt szabadságukra vonulnak el a játékosok, hogy aztán újult erővel vághassanak neki az új idénynek, a címvédésnek.