Hírek

Az utolsó legyőzte az elsőt

2018. november 12., 14:59

Hat vereséget követően győzött a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek hazai környezetben, több mint 8 ezer néző előtt Gaál 11-esből szerzett találatával verték 1:0-ra a listavezető Ferencváros együttesét.

Az utolsó legyőzte az elsőt

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a zöld-fehér rangadót: a Rohonci úti stadionban 8294 volt a hivatalos nézőszám. A szurkolók nagy örömére kifejezettten változatos, lüktető játékot hozott az első félidő. Hol az egyik, hol pedig a másik csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség. Találat azonban nem esett, így 0:0-ra végződött a játékrész. Térfélcserét követően viszont nagyon hamar megrezdült a háló. Az 52. percben Spirovski szabálytalanságát követően 11-est kapott a Haladás, amit Gaál a balra vetődő Dibusz hasa alatt lőtt a kapu közepébe. A 77. percben Farkas játékvezető a Ferencvárosnak is megítélt egy bűntetőt, ám ezt Lanzafame elhibázta. Egészen pontosan Rózsa hárította parádés védéssel az olasz légiós lövését. A mérkőzés végjátékában a Fradi mindent megtett az egyenlítés érdekében, de vagy Rózsa állta az útjukat, vagy a fővárosi játékosok hoztak rossz döntést. Így maradt az 1:0-ás hazai győzelem.  

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Készültünk erre a meccsre nagyon. Talán egy kicsit jobban is, mint a többire. Úgy éreztem, hogy ha egy ilyen nagy meglepetést tudnánk okozni, az egy nagyon nagy lökést adhatna a csapatnak a továbbiakban. Ezért volt annyira fontos számunkra ez a mérkőzés. Remélem az a lendület, amit ma kaptunk, ez elvisz bennünket egy darabig.”

A Ferencváros csapata, akárcsak a Puskás Akadémia ellen, ezúttal is 1:0-ra kapott ki. Úgy látszik, hogy a fővárosiak nem igen tudnak mit kezdeni, az agresszíven védekező, főként a kontrákra építő ellenfelekkel. Helyzeteik ugyan voltak Bödééknek, de azokat rendre el is hibázták.

Sergei Rebrov - vezetőedző, Ferencvárosi TC
“Sok helyzetetet teremtettünk, főleg a második félidőben eleget, hogy gólt szerezzünk, de sajnos nem sikerült. Valamint nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél remek kontráival, mert nagyon sok labdát veszítettünk el a középpályán.”

A Haladás hat vereséget követően tudott újra győzni. Sikerük ellenére mégis az utolsó helyen maradtak a vasiak, akik legközelebb november 24-én lépnek pályára bajnoki mérkőzésen a Puskás Akadémia otthonában.