Hírek

Az újonc Mezőkövesdet fogadja a Hali

2016. július 21., 16:34

Az új élvonalbeli labdarúgó szezont vereséggel kezdő Szombathelyi Swietelsky-Haladás számára szombaton máris adott a lehetőség a javításra. Az egykori szövetségi kapitány, Pintér Attila matyóföldi újonc alakulata érkezik Sopronba.

Az újonc Mezőkövesdet fogadja a Hali

Nem tudott mit kezdeni a Haladás a Ferencvárossal a nyitófordulóban. A mérkőzés gyakorlatilag 10 perc alatt eldőlt, állva hagyta a bajnoki címvédő a szombathelyieket. Nemcsak a vasi védelem kapitulált a ferencvárosi rohamokkal szemben, a bekapott gólokban Király Gábor is kisebb-nagyobb szerepet vállalt. Éppen ezért a Haladás kapus ikonja kapott hideget-meleget a mérkőzés után.

Király Gábor - labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
"Nem szoktam foglalkozni ezekkel, hiszen tisztában vagyok a pozitív és negatív dolgokkal. Úgyhogy én sosem hátra nézek, mint egyesek, hanem mindig előre. Mindig a megoldást keresem, nem a problémát, ez jellemzett engem egész pályafutásom során, ez fog jellemezni a maradék pár évben is."

A zöld-fehér csapatok mérkőzésén kiderült, hogy a Haladás szakmai stábjára még sok munka vár. A labilis lábakon álló védelmet meg kell szilárdítani, a támadójátékba pedig több dinamikát és kreativitást kell vinni - vélekedik a szombathelyiek trénere.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
"Ami a tavalyi bajnokságban jól működött és eredményes volt, azt ugyanúgy fel kell vonultassuk, bár igaz, hogy jöttek új külföldi játékosok, sőt van 1-2 fiatal is, akik újra, 1 év után csatlakoztak hozzánk, tehát a csapatépítés tekintetében még van dolgunk."

Mészöly Géza az új holland légiósok hozzáállásával ugyan elégedett volt, de mint mondta még messze nincsenek 100 százalékos formában. Ezequiel Calvente továbbra is hasfalhúzódással küszködik, így a következő, Mezőkövesd elleni bajnoki meccsen sem láthatja még a szombathelyi publikum. A vasiak csapatkapitánya tipikus Pintér-stílusú Kövesdre számít, azaz a vendégeknél a stabil védekezés játszhatja a főszerepet.

Halmosi Péter - labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
"Bízom abban, hogy az elején, ahogy mi is a Fradi ellen megkaptuk, tudunk rúgni egy gólt és akkor már a Mezőkövesdnek is támadóbb futballt kell játszani, ami jobban fekszik a csapatunknak. Azt gondolom, hogy hazai pályán nekünk nem elfogadható más, csak az, hogy nyerjünk."

A szombathelyi klub idén is ingyen utaztatja vonaton azokat a szurkolókat, akik jegyet váltanak a Hali soproni mérkőzéseire. A csapatok szombaton 18 órakor feszülnek egymásnak a Káposztás utcai stadionban.