MNB - 2
MNB

Hírek

Az új tanév megkezdése előtt tábort rendez a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

2012. augusztus 29., 17:44

Nemcsak azok a diákok vesznek itt részt akiket felvettek az új intézménybe, hanem olyan szombathelyi hallgatók is, akik más városokban tanulnak. A tábor célja nemcsak az, hogy megismerjék egymást a diákok, hanem a közösségépítés is.

Az új tanév megkezdése előtt tábort rendez a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Megfogalmazunk egy ideát, a mi eszményünket és ez elmarad a valóságtól, és emiatt csalódottak leszünk. És azt gondoljuk, hogy: ja, ez nem is működik. Egy dolog akkor működik, amennyire akarom, hogy működjön. Ez rajtam is áll, rajtam is múlik, hogy az a fajta ideál vagy eszmény, amit egy közösségről megfogalmaztam, az mennyire lesz életszerű.

A közösség szerepéről tartott előadást Németh Norbert, egyetemi lelkész délelőtt a fiataloknak a Martineum Felnőttképző Akadémián. Mintegy 20-an vesznek részt a csütörötökig tartó táborban. Többségben vannak azok a hallgatók, akik valamelyik szombathelyi felsőoktatási intézményben tanulnak és a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumba is felvették őket.

Széll Júlia, germanisztika-orosz szakos III. éves hallgató - NYME-SEK
Ettől a kollégiumtól egy jó közösséget várok. Remélem, hogy egy jó közösség fog összekovácsolódni. Valamint azok jelentkeztek ide, akik vallásosak és a hitüket akarják ezáltal elmélyíteni.

Ferenc Anna, védőnő szakos III. éves hallgató, PTE
Számomra fontos, hogy egy keresztény közösségben tudjak élni és úgy érzem, hogy ebben az új szakkollégiumban ez megvalósítható lesz.

Naponta előadásokon, kiscsoportos beszélgetéseken vesznek részt a diákok. Emellett fillmvetítés, táncház, sportprogramok várják a tábor résztvevőit. A cél egy jó közösség kialakítása, ami a szakkollégium sikeres működésének egyik záloga is.

Dr. Németh Norbert, egyetemi lelkész
Elsősorban a helyes önismeret kialakítása a cél. Önmagunk elfogadása az alap ahhoz, hogy eltudjuk fogadni a közösség tagjait is. Előbb kell magunkat kézbevenni, magunkat elfogadni és csak utána vagyunk képesek másokat is elfogadni.

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium idén szeptemberben kezdi meg működését. Eddig 17 diákot vettek fel. 4-5 hallgató van várólistán. Számukra szeptember első napjaiban tartanak pótfelvételit.  A szakkollégium nem csak diákszállóként működik majd. Az alapító katolikus egyház célja, hogy egy keresztény szellemi műhely, és lelkiekben gazdag közösség jöjjön létre itt.