MNB - 2
MNB

Hírek

Az otthon bezár vagy kinyit?

2020. április 02., 20:44

Programsorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága. Ennek a célja, hogy segítséget nyújtsanak a járvány idején kialakuló mindennapi kihívások leküzdéséhez.

Az otthon bezár vagy kinyit?

Éger Csaba - pszichológus
“Feszültséggel fog az járni, hogy az energiáimat, amiket eddig nem kellett lekötnöm, vagy nem erre, most le kell kötnöm valami másra. Például hogy mit csináljak otthon a két gyerekkel, aki nem jár sikolába, tanítanom kellene és a háztartás…. A saját életemben a kiszolgáltatottságot élem meg,  nem én befolyásolom azt, hogy mikor tudok lemenni a játszótérere a gyerekekkel, vagy találkozni a barátokkal, hanem a külvilág fogja nekem megmondani.”

Ezekre a problémákra is megoldát kereshetnek a beszélgetés résztvevői a pszichológus segítségével. Éger Csaba a képernyőn látható Facebook-elérhetőségen élőben válaszol az előzetesen vagy kommentben feltett kérdésekre, illetve várja a hallgatók tapasztalatait.

B. Markovits Eszter - munkatárs, Egyházmegyei Családpasztorációs Bizottság
“Arra gondoltunk, hogy ez a kialakult helyzet sok családot ha nem is nehézség, de nem könnyű helyzet elé állít az állandó összezártsággal, a gyerekek otthon tanulásával, az otthoni munkával. Azzal, hogy a megszokottnál többet vannak együtt, nyilván több az öröm is benne, de több a nehézség is. Szerettük volna, ha érzik a családok, hogy mellettük van az egyház ebben az időszakban is, ilyen formában is - ha probléma adódik, van hova segítségért fordulni. Ezért biztatjuk az érdeklődőket, hogy akár előzetesen, akár az élő adás ideje alatt tegyenek fel kérdéseket, illetve azt is kértük, hogy az örömeiket is osszák meg velünk, mert tanulhatunk egymástól, hogyan lehet a nehézségek között is megtalálni az örömöket.”

Az első alkalom pénteken 17 órakor kezdődik. Témája: a Hogyan tudom csökkenteni a kiszolgáltatottság érzését, és felfedezni a mindennapok örömeit a jelen helyzetben?

A következő online találkozás pedig április 8-án, szerdán 17 órakor lesz. Hogyan tudok ünnepelni négy fal közé zárva? tematikával.