Hírek

Az oladi kosarasok voltak a legjobbak

2017. december 05., 16:26

Az Oladi Általános Iskola fiú csapata nyerte meg a diákolimpia B33-as megyei bajnokságát a III-IV. korcsoportban. A szombathelyi gárda a körmendi Kölcsey együttesét győzte le a fináléban. Ez a két együttes képviselheti majd Vas megyét a területin.

Az oladi kosarasok voltak a legjobbak

A Brenner-iskola sportcsarnokában rendezték meg a B33-as diákolimpia megyei döntőjét a III-IV. korcsoportban. A tornán összesen 14 csapat vett részt. Az iskolai együttesekben nagyon sok olyan játékos lépett pályára, aki egyesületben is sportol. Az oladi például három falcós kosarassal állt fel, így nem csoda, hogy egyértelműen az aranyérem megszerzése volt a céljuk.

Tiborcz Benedek - kosárlabdázó, Oladi Általános Iskola
“Szeretnénk megnyerni, mert nagyon jó a csapat. Jó az összeállításunk. Szerintem lehetséges, hogy megnyerjük.”

Az igen színvonalas torna több remek mérkőzést is tartogatott. Óriási volt a küzdelem,  egyetlen olyan együttes sem akadt, mely veretlenül tudta volna végigjátszani az erőpróbát. Ebből is látszott, hogy a testnevelés, a kosárlabda kiemelt szerepet játszik az iskolák oktatási programjában.

Hollósy Ilona - testnevelő, Oladi Általános Iskola
“Az oladi iskolában rendkívül nagy a sportélet. Nagy hansúlyt fektetünk a gyerekek testi és lelki egyensúlyára, amit a sport által teremtünk meg. iskolánkban kosárlabda, labdarúgás, röplabda, korcsolya sportok is vannak, de az atlétika is nagy szerepet tölt be.”

A tornát végül az előzetes várakozásoknak megfelelően az Oladi Általános Iskola csapata nyerte meg. A fináléban  a körmendi Kölcseyt győzték le Hollósy Ilona tanítványai. A területi döntőben is ez a két gárda képviselheti majd Vas megyét.