Hírek

Az idei első civil reggeli

2017. január 17., 17:11

Bálokat, túrákat és színházi produkciókat ajánlottak a sajtó figyelmébe a civilek az idei első közös reggelin a Vas Megyei Civil Információs Centrumban. A rendezvénysorozat ebben az évben is folytatódik, havi rendszerességgel.

Az idei első civil reggeli

A civil szféra számára sűrű időszak a mostani, a szervezetek többsége a Nemzeti Együttműködési Alap pályázataival van elfoglalva. Többek között erről esett szó az idei első civil sajtóreggelin, ahol a házigazda az ezzel kapcsolatos ügyekben a segítségét is felajánlotta. Bemutatkozott egy sárvári egyesület, elhangzott két túraajánlat, február 25-én estére pedig egy rangos eseményre kaptak meghívót a jelenlévők.

Kőszegfalviné Pajor Klára - elnök, Szombathelyi Civil Kerekasztal
“Az idén a tizedik civil bált rendezzük meg, elsősorban a civileket, akik a városi, a megyebálon nem tudnak részt venni anyagi vagy egyéb gondok miatt, azoknak is nyújtunk szórakozási lehetőséget. Korábbi években is mindig nagyon jól sikerült, 80-100-120 fő vett részt az előző években, idén is körülbelül ennyire számítunk.”

A katolikus asszonyok egy Szent Márton-témájú színházi pályázat utóéletét egyengetik. 14 gyermekkel tanultak be és adtak elő nagy sikerrel tavaly egy olyan darabot, amelyet a szélesebb közönséggel is megismertetnének, ezért főként tanárokat várnak a főplébánia Széchenyi utcai Battyány-terembe.

Kiss Andrea - tag, Szombathelyi KALÁSZ
“Ezt a felvételt, mert amatőr videofelvétel készült róla, 28-án ezt szeretnénk bemutatni a közönségnek. Ezért volna jó, hogyha minél többen eljönnének, és főként felnőttek, akiknek gyerekcsoportjuk van. Megnéznék, s ha alkalmasnak találják ők is a diákjaik számára, akkor szívesen kimegyünk a helyszínre és elő is adjuk.”

A sajtóreggelin a szombathelypont elnevezésű mobilalkalmazás tartalmi szerkesztője is felajánlást tett. Szöllősi Iván a civil szektor rendezvényeinek ajánlóit gyűjtené be és tenné közzé a város információs felületén.