Hírek

Az egy órás korcsolyázással megkezdődtek az idei teljesítménypróbák

2013. január 22., 17:05

A szombathelyi műjégpályán több mint százan vettek részt az országos szinten is egyedülálló akció első felvonásán.

Az egy órás korcsolyázással megkezdődtek az idei teljesítménypróbák

Immár hatodik alkalommal indította útjára a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség az évek óta nagy népszerűségnek örvendő "Minden hónapban egy próba" elnevezésű akcióját. Elsőként korcsolyázásban tehették próbára tudásukat, felkészültségüket, kitartásukat a jelentkezők, akikből a szervezők nagy örömére ezúttal sem volt hiány.

Varga Jenő elnök, Városi Diáksport Szövetség
"Az volt a kiindulópontja a Szombathelyi Szabadidősport Szövetségnek, hogy a régi olimpiai 5 próba mezsgyéjén haladva, azon túllépve próbáljunk meg egy  összejöveteli lehetőséget közös sportolással.  Első sorban amatőr sportolókat és családokat megérintve, hogy legyen egy olyan szervezett forma, ahol részt tudnak venni."

A teljesítménypróbán résztvevők között voltak fiatalabbak és idősebbek, profik és amatőrök is. Volt, aki korcsolyával, más fakutyával siklott egy órán át a jégen. Az indulók soraiban több olyan sportbarát is feltűnt, aki a korábbi esztendőkben valamennyi próbát teljesítette.

Vargyas Krisztina
"Mind a három gyermekem sportol és a Varga Jenő által szervezett "Minden hónapban egy próba" összes próbáján résztvettünk. Családostól"

A teljesítménypróbák következő állomása február 16-án és 17-én a 26. Jégkarnevál keretében ismét a korcsolya lesz. Ezt követően gyaloglásban, futásban, kerékpározásban és úszásban tehetnek próbát a sportolni, mozogni vágyók.