MNB - 2
MNB

Hírek

Az 50 éves Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumban egész hétvégén tartottak a különböző programok

2012. augusztus 21., 17:35

Pénteken délután ünnepi keretek között köszöntötte a meghívottakat többek között V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, és Dr. Németh István, a társaság elnök-vezérigazgatója. Az ünnepségen emlékérmeket is adtak át és emlékfát is ültettek, majd éjszakai fürdőzéssel ért véget a pénteki nap.

Az 50 éves Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumban egész hétvégén tartottak a különböző programok

Az idén 50 éves Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum 1962-ben egy medencével nyílt meg. Mára egy 32 medencével és több mint 5200 m2 vízfelülettel rendelkező komplexummá bővült.

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint minden Bükfürdőbe fektetett közpénz többszörösen megtérült.

"Nem csupán a gazdáiknak, a tulajdonosoknak, nem csupán magának a településnek, hanem az egész vidéknek, Vas megyében, sőt én úgy gondolom, hogy magának az egész nemzetgazdaságnak is."

Az ünnepségen emléktárgyakkal jutalmazták azokat,akik sokat tettek a fürdőért.

Egy jubileumi emlékfát is elültettek, majd 100 lufit engedtek el, amelyekhez ajándékbelépőket rögzítettek.

Dr. Németh István, elnök-vezérigazgató, Büki Gyógyfürdő Zrt.
"Azt gondolom, hogy méltó emléket állítottunk annak az 50 évnek, azzal a kis jubileumi ünnepségünkkel, amelynek a sikereit, leltárát most számba vettük."

A program pénteken éjszakai fürdőzéssel és tűzijátékkal zárult. Az ünnepségsorozat  egészen hétfő estig tartott a gyógy- és élménycentrumban.