Hírek

Autizmussal élő gyerekek fejlődését segítik az ajándékba kapott iskolai eszközök és játékok

2020. december 09., 19:13

Interaktív tábla, tablet, lézernyomtató, készségfejlesztő játékok - 900 ezer forint értékű adományt kapott a PontMás Alapítványon keresztül az Aranyhíd Általános Iskola az egyik egészségügyi gépek kereskedelmével foglalkozó szombathelyi vállalkozástól. Az eszközöket autizmussal élő gyerekek oktatásában használják majd.

 

Autizmussal élő gyerekek fejlődését segítik az ajándékba kapott iskolai eszközök és játékok

Ez a különleges óra nagyon hasznos az autista gyerekek számára, akik vizuális eszközökkel tanulnak igazán hatékonyan.

"Ez az eszköz látványosan mutatja az idő múlását, valakinek sokkal könnyebb egyik tevékenységből a másikra váltani, ha látja, hogy letelt az előzőre fordított idő."

Az óra mellett számos más, oktatásban jól használható eszköz is helyet kapott az ajándékcsomagban: interaktív tábla, lézernyomtató, lamináló, készségfejlesztő játékok szolgálják ezentúl az autista fiatalok tanulását. Nagy öröm és meglepetés volt számukra az adomány. Bár előre leadtak egy listát arról, mire lenne szükségük, nem gondolták, hogy minden felsorolt eszközt megkapnak.

Bárdosi Emőke - gyógypedagógus, autizmus-tanácsadó
"Az autizmusban leginkább a szociális és kommunikációs készségek nehézségeivel találkozunk, ezek az eszközök arra lesznek alkalmasak, hogy minden gyereknek el tudjuk készíteni személyre szabottan készíthessük el a vizuális eszközöket, erre jó a nyomtató, a lamináló gép. A korszerű infokommunikációs, mint a tablet a nem beszélő gyerekeknek adnak lehetőséget."

Az adományozó cég 30 éve foglalkozik egészségügyi gépek, berendezések kereskedelmével. Minden évben felajánlást tesznek egy intézmény, szervezet javára, idén az Aranyhíd-iskolát választották. Ismerik és elismerik az itt folyó munkát.

Faragó Gábor - ügyvezető igazgató, Aladdin Medical Kft.
"Szoktunk jótékonykodni, amikor tehetjük, általában egészségügyi intézményeket támogatunk, mivel egészségüggyel foglalkozunk. Mekkora értékű felajánlásról van szó? Közel 900 ezer forint az értéke a mostani felajánlásunknak."

Az Aranyhídban négy csoportban foglalkoznak autista gyerekekkel felmenő rendszerben elsőtől 10. osztályos korig. A most kapott eszközöket pénteken szállítják ki az iskolába, onnantól kezdve használatba is vehetik azokat.