Hírek

Átmenetileg beköltözött az Aréna Óvoda a volt püspöki iskola épületébe

2017. szeptember 18., 16:19

Az eredeti, Aréna utcai ingatlant felújítják, ennek idejére született ez a megoldás. Nagy öröm, hogy a kétszáznál is több kisgyermek együttmaradhatott, és most már semmiben nem szenvednek hiányt.

Átmenetileg beköltözött az Aréna Óvoda a volt püspöki iskola épületébe

Boldogan játszanak a kis óvodások a volt püspöki iskola Petőfi utcai épületének udvarán, mert együtt maradhattak óvodájuk felújításának idejére. Az egyháztól kölcsönkapott ingatlanban a GAMESZ szakemberei gyors munkát végeztek a nyáron.

Bőczénné Taletovics Katalin - intézményvezető, Aréna Óvoda
“Augusztus 28-án birtokba vettük az épületet, és a körülményekhez képest minden feltétel biztosított ahhoz, hogy a gyerekek úgy, ahogy a 3-6 éves gyerekeknek élni kell, élhessünk, és mindenünk meglegyen.”

Közel húszmillió forintból kiépítették a melegvizes rendszert, és a vizesblokkokat a kisgyerekek igényeihez szabták. Az egykori tornateremből ebédlő, a folyosóból pedig melegítőkonyha lett. Itt telnek a gyerekek mindennapjai addig, amíg az Aréna utcai épületet korszerűsítik.

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
“Az Aréna Óvoda felújítási munkálatai nemsokára elkezdődnek. A közbeszerzésnél tartunk, remélem, felgyorsul majd ez a folyamat, és itt igazából csak egy-másfél évet kell majd tölteniük a gyerekeknek.”

Nem ez az egyetlen támogatott beruházás ebben az európai uniós ciklusban, ami a város oktató-nevelő intézményeit érinti. Csak erre az óvodára mintegy 300 millió forint jut.

Puskás Tivadar - polgármester
“A TOP-pályázat keretében Szombathelyen összességében 1,24 milliárd forintnyi összeg van az óvoda-bölcsőde felújításra. Ezen pályázat keretében sikerül felújítanunk sok mindent, például az Aréna utcai óvodát is.”

A KRESZ-park is elkészült a volt iskolaépület udvarán, amit a gyerekek hamar birtokba is vettek.