Hírek

Átgázolt a Nyíregyházán a Falco KC

2016. február 11., 16:43

Könnyed győzelmet aratott a bajnokság 18. fordulójában a Falco-Trend Optika KC kosárlabdacsapata. A szombathelyiek 94:74 arányban múlták felül az Aréna Savariában a Nyíregyháza együttesét.

Átgázolt a Nyíregyházán a Falco KC

A Falco az ősszel idegenben is legyőzte a Nyíregyháza csapatát, így mindenki azt várta, hogy a szombathelyiek hazai pályán átrohannak  Sitku Ernő legénységén. Ehhez képest a derbi első perceiben a nyírségiek akarata érvényesült. A nyitónegyed derekán azonban ritmust váltottak a hazaiak és szabályosan állva hagyták a vendégeket. A folytatásban aztán már egy pillanatra sem forgott veszélyben a Falco győzelme, a 94:74-es végeredmény teljesen reálisnak mondható.

Sitku Ernő vezetőedző, Nyíregyházi KK
“Eljönni Szombathelyre és egy futós játékot játszani öngyilkosság. Úgy gondolom, hogy sokkal jobban kellene kontrollálni a támadójátékunkat. Mindenki azt mondja, hogy a védekezésadja meg egy csapat külalakját. Igen, de ha bután támad valaki, akkor akkor nem lehet védekezni.”

A Falco hat  légiósa közül Miljan Rakicsot hagyta ki Kálmán László a Nyírehgyháza elleni derbin. A sérüléssel bajlódó Simon Kristóf nem állhatott a csapat rendelkezésére. A mérkőzés harmadik negyedének végjátékában pedig Bazsó Brúnó szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést. Szinte biztos, hogy ki kell majd hagynia a hétvégi zalaegerszegi mérkőzést.

Kálmán László vezetőedző, Falco-Trend Optika KC
“Ennek nem örülök, mert a rotációnk így rövidebb és tényleg Brúnó jó formában volt. Egy nagyon jó védőjátékosról beszélünk, aki szívvel-lélekkel teszi a dolgát. Nem egyszerű Egerszegen nyerni, de nekünk idegenben most már valakit meg kellene vernünk. Azt gondolom, ha tudatosan játszunk, akkor van esélyünk.”

A Falco zalaegerszegi vendégjátéka szombaton 19 órakor kezdődik majd. A találkozóra pénteken 10 és 12, illetve 14 és 16 óra között az Aréna Savariában, a II. emeleti klubirodában  lehet elővételben jegyet vásárolni. A derbi előtt 18 órakor nyit majd ki Zalaegerszegen a vendégpénztár.