MNB
MNB - 2

Hírek

Átadták a Joskar-Ola lakótelep megújult járdáit

2020. július 02., 13:46

A közgyűlés tavaly év végére megduplázta a járda és játszótér felújításra szánt összeget, azaz 1 milliárd 20 millió forintot különítettek el erre a célra.

Átadták a Joskar-Ola lakótelep megújult járdáit

Nemény András - polgármester
“ Ez egy prioritás, úgy csoportosítottuk át a pénzeket, hogy Szombathely minden területén élhető közeget szeretnénk teremteni. Tehát ne azon múljon, hogy most csak a belvárosban lakik valaki, vagy a kertvárosban, vagy a lakótelepeken, hanem mindenhol. És ez ott kezdődik, hogy normális utak és járdák vannak és normális zöld területek. ”

Most a Pázmány Péter körút 42. és 52. közötti szakasz újult meg 24 millió forintból, a tömbbelsővel együtt.  

Kelemen Krisztián - képviselő
“Többször hallom azt, hogy nagyon jó érzés végigsétálni számukra a lakótelepen. Ennek a járdaszakasznak a felújítása körülbelül egy 15 éves lakossági igény, az én 2015-ös fejlesztési tervemben ez már szerepelt.”

A járdafelújításnál fontos szempont volt az akadálymentesítés is. Az építéshez pedig a régi utat is felhasználták.

Takács Ferenc - ügyvezető, TAKÉP 2000 Kft.
"Közel 260 méter hosszan készült járda az épület előtt, és a faltő járdák is megújultak. A régi járdalapos, elhasználódott járda fel lett bontva, az a helyszínen már egy bevált technológiával a helyszínen össze lett őrölve,  és itt a helyszínen a járda lapjába vissza lett hasznosítva.”

A lakók türelemmel viselték a felújítással járó nehézségeket, mert már nagyon várták a változást.

Gerencsér Beáta
“Nagyon csúnya volt. Én személyesen is volt, hogy itt elestem, úgyhogy én mindenképpen örülök neki. Ez nagyon rossz állapotban volt, a parkoló is, de a lépcső is. ”

A városban ebben az évben 70 helyszínen végeztek járdafelújítást.