Hírek

Amerikai játékost igazolt a Falco

2017. január 19., 19:53

Új amerikai légiósával kiegészülve készül a Falco kosárlabdacsapta a közeljövő jelentősebb feladataira. A szombathelyiekre a bajnokságban és a Magyar Kupában is kifejezetten nehéz ellenfelek várnak.

Amerikai játékost igazolt a Falco

Andrew Barham személyében amerikai kosárlabdázót  igazolt a Falco-Vulcano Energia KC csapata. A 27 esztendős 198 centiméter magas játékos bedobóként és erőcsatárként is hasznos játékra képes. A légiós a román élvonalban szereplő Marosvásárhely együttesétől szerződött a vasi sárga-feketékhez.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon nehéz volt, mert ebben az időszakban nincs sok szabad játékos. Amit mi tudunk róla az, hogy jó keze van, nagyon gyors, tud védekezni. Szerintem tud nekünk segíteni két pozícióban is. Hármasban és négyesben.”

A játékos a hét elején érkezett meg Szombathelyre, így már több edzésen is részt vett. A közeg nem volt teljesen ismeretlen a számára, ugyanis a Falco korábbi légiósa, Goran Martinics sokat mesélt neki a sárga-fekete együttesről.

Andrew Barham - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Még csak három napja vagyok itt, de nagyon jól érzem magam. Minden tetszik. Jó a csapat. Kifejezetten keményen játszik. Remélem, hogy a győzelmi sorozat velem is folytatódik és ez egy jó szezon lesz mindenkinek.”

A napokban a országos szövetségben  elkészítették  a Magyar Kupa nyolcas döntőjének sorsolását. Fortuna a megyei riválist, az Egis Körmendet vezérelte a szombathelyiek útjába. A mérkőzést február 16-án, csütörtökön rendezik majd Győrben. A pontos időpont jelenleg még nem ismert.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Örülök is meg nem is a Körmendnek. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük majd. Viszont örülök, mivel nagyoon sok szurkoló tud majd bennünket elkísérni Győrbe. Nagyon jól jött ki nekünk ez a Győr, hiszen közel  van és reméljük, hogy sok szurkoló fog bennünket elkísérni.”

A Magyar Kupa előtt még két bajnoki találkozó is vár a sárga-feketékre. Szrecsko Szekulovics alakulata most szombaton a Paksi Atomerőmű otthonában lép pályára. Rá egy hétre pedig az Alba Fehérvárt fogadja az Aréna Savariában.