Hírek

Állami támogatás nagycsaládosok autóvásárlásához

2019. július 12., 13:43

Újnak kell lennie, és legalább hét állandó ülőhellyel kell rendelkeznie annak a személyautónak, amelynek megvásárlását legfeljebb 2 és fél millió forinttal most az állam is támogatja a nagycsaládosok esetében. Alig két hete érhető el a lehetőség, de az érdeklődés már most óriási.

Állami támogatás nagycsaládosok autóvásárlásához

“Hogyha mondjuk hatan indulunk reggel dolgozni, akkor tele van a csomagtartó iskolatáskával, tesicuccal, úszócuccal, meg esetleg még az én hátizsákom is befér”

Négy gyerek mellett nemcsak az ülőhelyek száma, hanem a csomagtér nagysága is fontos szempont, amikor valaki autót választ. Egy kormányrendelet értelmében a július elseje óta elérhető személygépkocsi-szerzési támogatással most 2 és fél milliós segítséghez jutnak a nagycsaládosok.

Éder Ákos
“Nyolcmillió forint, az autó gyártója ehhez még egy meglehetősen komoly kedvezményt, 1,4 millió forint környéki kedvezményt biztosít. Így azt mondhatom, hogy a 8 milliós autóhoz gyakorlatilag olyan 4,6-7 millióért fogunk tudni talán hozzájutni. Ez azt gondolom, hogy egy óriási lehetőség.”

Az igénylés nem bonyolult, online, és a kormányablakokban papír alapon is benyújthatóak a szükséges nyilatkozatok. A jogosultságnak feltétele, hogy legalább három gyermek után érkezik a családi pótlék, az egyik szülőnek van jogosítványa, és a családnak nincs hatósági tartozása. A hétüléses autó vásárlásához ráadásul készpénz sem kell feltétlenül.

Pajor István - értékesítő, Savaria Autóház Kft.
“Hitelt is felvehetnek a családok, a 2 és fél millió forint az a hitelnek az önerejét is képezheti. Ez nagy előny a családosoknak, mert nem kell kvázi beletenni pénzt, és ezáltal marad a családban tőke.”

A kérelmezésre alig két hete van lehetőség, de az érdeklődés már most óriási. Ebben a kereskedésben öt ilyen szerződést kötöttek már.