MNB
MNB - 2

Hírek

Áldatlan állapotok uralkodnak a 11-es Huszár úti ingyenes parkolóban

2020. szeptember 28., 22:29

Minden napszakban tele vannak a helyek, és az utcabeliek nem tudnak leparkolni a házuk előtt. Korábban felmerült, hogy fizetőssé válna a terület, de ez most egyelőre nincs napirenden.

 

Áldatlan állapotok uralkodnak a 11-es Huszár úti ingyenes parkolóban

Egyetlen szabad hely sincs a Lordok Házaként emlegetett tömb melletti parkolóban.

"Itt délután megmozdulni nem lehet."

Az utcának csak egy részén vannak felfestve a parkolóhelyek, (7:16) a másik oldalon össze-vissza állnak az autók, sokszor szabálytalanul, egymást akadályozva. (8:30) Számos alkalommal kellett már rendőrt hívni, mert elfoglalták a mozgássérült helyet. (9:50) A kapubejárók előtt (6:50 matricát, arcot takarni!) és a forgalom elől elzárt területeken is várakoznak.

Szabó Balázs
"Többször volt már olyan, mint ma reggel is, hogy beálltak mögém, kiállni sem tudtam, úgy kellett szólni a biztos úrnak, hogy intézkedjen az illetővel szemben, mert szabálytalan."

Az itt lakók panaszkodnak, mert nem tudnak megállni a házuk előtt. A tumultus miatt többször volt már koccanásos baleset is. Erikáék autóját múlt héten tolatták le, a baleset okozója elhajtott a helyszínről.

Mándli Erika
"Itt a Huszár úton a parkolóban nagyon durva dolgok vannak, főleg délelőtt, amikor kezdődik az iskola, a szülők hozzák a gyermekeiket, és úgy gondolom a Savaria-sulisok is itt parkolnak le sok esetben. Nincsenek tekintettel arra, hogy a másik ember autóját, tulajdonát megbecsüljék."

Az ingyenes övezet viszonylag közel esik a belvároshoz, sokan itt hagyják az autójukat és gyalog mennek tovább. A környéken van az iparkamara székháza, két iskola és ügyfélszolgálati iroda is működik, a közeljövőben itt nyílik majd meg az orvosi ügyelet. A körzet képviselője ismeri a problémát, korábban kezdeményezte a parkoló forgalmi rendjének felmérését, ez azonban elmaradt.

Kopcsándi József - önkormányzati képviselő
"Szabályozni kellene valóban a terület forgalmi rendjét, a fizetőssé tétel is egy ilyen eszköz, ennek megítélését a szakemberekre hagyom, majd eldől, mi lesz a sorsa ennek a területnek. Azt kérném az itt lakóktól, hogy türelemmel viseltessenek."

Egy 2019-es rendeletmódosítás szerint közterületen nincs lehetőség parkolóhelyet vásárolni, bérelni is csak indokolt esetben, éves díj ellenében. Ha fizetőssé tennék, a lakóknak éves bérletet kellene váltaniuk, de az sem jogosít fel konkrét helyek használatára. A körzet képviselője azt ígérte, konzultál a lakókkal, és együtt keresik a megoldást.