Hírek

Alakul a tér

2017. május 22., 14:47

A tervezett ütemben halad a Berzsenyi tér burkolatfelújítása és vízi közmű cseréje. A Szent Márton Program első ütemébe tartozó munkálatokról a polgármester helyszínbejáráson személyesen tájékozódott. A Berzsenyi tér és a Széchenyi utca rekonstrukciója 1 milliárd forintba kerül.

Alakul a tér

Aszfaltozzák a Széchenyi utcát, és a parkolók kialakítása is megtörtént. Ezt a szakaszt hamarosan birtokba vehetik a közlekedők. A Szent Márton Program első ütemében mintegy 5 milliárd forintból újul meg a város több pontja. Például a Szent Márton-templomot, valamint a Püspöki Palota lebombázott szárnyát már felújították, és jó ütemben haladnak az önkormányzati beruházások is.

Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
A Berzsenyi tér rekonstrukciója történik meg, a Smidt Múzeum fogadó épületének elkészítése történik meg, aztán a Romkert sétánynak, az átjárónak az elkészítése történik meg, ez a 3 nagy egység, ami most épül.

A Berzsenyi téren lesz majd szökőkút is, emellett igazi turisztikai látványosságnak ígérkezik a felújított villamos, ami a Smidt Múzeum elé kerül. Az időjárásnak köszönhetően felgyorsultak a munkálatok, így a tervek szerint haladnak a kivitelezők – hangzott el a helyszínen.

Lakézi Gábor osztályvezető, Városüzemeltetési Osztály
Aszfalburkolat és térkő burkolat is elkezd növekedni a téren, most tényleg abba a fázisba érünk, mikor mutatványosabb szakasz következik. Ezzel egyidejűleg persze a Szily Jánosban a csatorna rekonstrukció még egy keményebb feladat lesz, ami előttünk áll, de a közműépítésnek az az utolsó és legnehezebb fázisa.

A munkálatokkal várhatóan novemberre végeznek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hamarosan elkezdődik a Szent Márton-templom előtti tér rekonstrukciója is.