Hírek

Akolitusokat avattak a székesegyházban

2019. december 11., 13:57

Igeliturgia végzésében, a plébániai szolgálat teendőiben, zarándoklatok szervezésében, közösségek vezetésében tudnak segítséget nyújtani azok a férfiak, akiket hétvégén avatott akolitussá Székely János megyéspüspök Szombathelyen. A Katolikus Egyház, így a Szombathelyi Egyházmegye számára is fontos, hogy egyre nagyobb számban vonja be a feladatok ellátásába a világi híveket.  

Akolitusokat avattak a székesegyházban

„Vedd ezt az Eucharisztia ünneplésére előkészített kenyeret. És úgy élj, hogy méltóképpen szolgálhass az Úr és az Egyház asztalánál. "

Ezekkel a mondatokkal avatta a jelentkezőket akolitussá Székely János. 28-an kötelezték el magukat az egyházi szolgálatra.

Ördög Tibor, Sárvár
“Én egy katolikus iskola igazgatója vagyok. Úgy éreztem, hogy talán még jobban megtudom szólítani a szülőket, ég jobban tudok tolmácsolni a diákoknak mindent ami Jézussal és Istennel kapcsolatos.”

2018 őszén indította a Szombathelyi Egyházmegye az akolitusképzést. Szükség van a plébániákon, a településeken hitvalló, a közösségekért dolgozó emberekre.

Székely János megyéspüspök
“A Biblia arról tanít, hogy az egyház olyan mint egy test, amelynek sok tagja van. Pál apostol úgy mondja, hogy sok karizma. És az egyik nem helyettesíti a másikat. Amit egy pap megtud tenni az más mint amit egy világi ember képes adni az egyháznak. Akár a fantáziája, szaktudása, energiája, családi élete, tudása mind képessé teszi arra, hogy más módon vigye el az evangéliumot sok-sok olyan helyre ahová a pap nem jut el.”

A szentmise végén Székely János megáldotta az akolitusok családtagjait, hálát és köszönetet mondva nekik is, amiért támogatják a férfiakat szolgálatukban. Ősszel elindult az akolitusképzés második évfolyama is, 20 fővel.